"Είναι αργά για τον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

O γνωστός νομικός, Γιώργος Σφυρής μίλησε για το θέμα της εκκαθάρισης του ΑΡΗ σημειώνοντας ότι ήταν μεγάλο λάθος η καθυστέρηση στην έναρξη της εκκαθάρισης που έπρεπε να είχε ξεκινήσει Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

O γνωστός νομικός, Γιώργος Σφυρής μίλησε για το θέμα της εκκαθάρισης του ΑΡΗ σημειώνοντας ότι ήταν μεγάλο λάθος η καθυστέρηση στην έναρξη της εκκαθάρισης που έπρεπε να είχε ξεκινήσει Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ αυτό συνέβη όπως όλοι ξέρουν στην ουσία μετά τιες αλλαγές στην διοίκηση του ΑΣ και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πρέπει φυσικά να σημειώσουμε ότι αυτά τα οποία υποστηρίζει ο γνωστός νομικός δεν εφαρμόστηκαν στην περίπτωση της Λάροσας (ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, αλλά έγινε νέα ΠΑΕ), ενώ πλέον υπάρχει και η νέα παράμετρος τπου νέου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση έχουν ενδιαφέρον όσα υποστηρίζει για να καταλάβει και ο κόσμος τις έπρεπε να γίνει και τελικά τι (και πότε) έγινε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Αρένα:

«Υπάρχουν προθεσμίες μέσα στον αθλητικό νόμου που καθιστούν την εκκαθάριση ανέφικτη. Θα μπορούσαν οι διαδικασίες να έχουν ξεκινήσει από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αλλά όταν ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εκκαθάριση και η ομάδα βρίσκεται στο στάδιο απογραφής είναι δύσκολη η κατάσταση. Ακόμα ο ΑΡΗΣ δεν βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της εκκαθάρισης. Μετά την απογραφή ακολουθούν οι εκποιήσεις και άλλα πολλά. Ο νόμος επειδή δεν εφαρμόζεται δεν σημαίνει πως δεν θα εφαρμοστεί τον ΑΡΗ.

Η συζήτηση δεν νομίζω πως πρέπει να είναι γιατί να μην παρανομήσει και ο ΑΡΗΣ. Ο νόμος επιβάλλει να εκκαθαρίζονται οι ΠΑΕ τρεις μήνες από τον υποβιβασμό τους. Υπάρχει ένα άλλο άρθρο που λέει πως πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ανέλθει η ομάδα κατηγορία τότε διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επανέρχεται η παλιά ΠΑΕ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα. Αυτά λέει ο νόμος. Αν γίνουν οι διαδικασίες αυτές θα παίξει και ο Άρης αλλά θα πρέπει η ομάδα να κοιτάξει να παρανομήσει.

Ο Άρης είχε την πολυτέλεια να ξεκινήσει νωρίς και αυτή την στιγμή να κανονίζονται οι λεπτομέρειες. Στην ΑΕΚ υπήρχε ο κ. Μελισσανίδης ως εγγυητής ασφάλειας, ποιος είναι αυτός στον ΑΡΗ; Σημασία έχει πως ο ΑΡΗΣ είναι στο σημείο μηδέν. Υπάρχουν καλές προθέσεις, ένα σημαντικό νομικό επιτελείο αλλά θεωρώ πως είναι αργά. Ίσως υπάρχουν παράμετροι που δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε αλλά με τα σημερινά δεδομένα είναι αργά».

Προτεινόμενα Άρθρα