Απαλλαγή από τα χρέη

από AllAboutARIS

Η Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA, η εισηγμένη στο γερμανικό χρηματιστήριο ποδοσφαιρική εταιρεία που ελέγχει την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου της σεζόν 2014-15, από τα οποία προκύπτει η θετική οικονομική εξέλιξη του συλλόγου και κυρίως η απαλλαγ

Το 2005, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία και την απόλυτη οικονομική καταστροφή. Οι διοικούντες τον σύλλογο κράτησαν ζωντανή την ομάδα και με ένα νέο πλάνο οικονομικής διαχείρισης κατάφεραν να την αναστήσουν τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Η πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ήρθε να σφραγίσει την «απελευθέρωση» των «Κιτρινόμαυρων» από τα δεσμά των χρεών και να ανοίξουν μία νέα σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Ο σύλλογος κατέγραψε έσοδα 150,3 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι κατά 13,7 εκατ. (10,1%) μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του πρώτου μισού της περιόδου 2013-14. Τα κέρδη του ομίλου υπολογίστηκαν σε 3,7 εκατ. ευρώ, όταν πριν από ακριβώς ένα χρόνο ήταν 8,2 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό δεν καταγράφεται ως οικονομική αποτυχία, λόγω του ό,τι μέρος των κερδών δόθηκε για την οριστική αποπληρωμή των χρεών, καθιστώντας τον πλέον τελείως απαλλαγμένο από οφειλές. Τον ερχομό αυτής της στιγμής ορόσημο είχε προαναγγέλλει προ ολίγων μηνών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπορούσια Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε

Τα κέρδη EBITDA, δηλαδή τα κέρδη μίας επιχείρησης πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι, και απόσβεση, διαμορφώθηκαν σε 30,7 εκατ. ευρώ, όταν στο περσινό αντίστοιχο διάστημα ήταν 26,7 εκατ. ευρώ.

Η οικονομική ανέλιξη της Μπορούσια τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται και στην ετήσια έκθεση του οίκου οικονομικών ελέγχων Deloitte. Εκεί, φαίνεται πως ο σύλλογος έχει ανέβει στην 11η θέση της λίστας με τις πλουσιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες. Μπορεί το πρώτο εξάμηνο της σεζόν να βρήκε την ομάδα στην τελευταία θέση (μέσα στο 2015 έχει ανέβει βαθμολογικά), ωστόσο θα έχει μία ιδιαίτερη θέση στο μυαλό των φίλων της ομάδας, αφού σηματοδότησε το τέλος των χρεών που κάποτε έλειψε να εξαφανίσουν μία από τις δημοφιλέστερες ομάδες της Γερμανίας.

Προτεινόμενα Άρθρα