Κερδοφόρα η Άρσεναλ

από AllAboutARIS

Η διοίκηση της Άρσεναλ ανακοίνωσε τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου της σεζόν, κατά το οποίο στα ταμεία της ομάδας μπήκαν 204 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται σε 15,2 εκατ. ευρώ.

Τι και αν τους προηγούμενους μήνες ξόδεψε 124 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, η Άρσεναλ συνεχίζει να παρουσιάζει κερδοφόρα λειτουργία. Η οικονομική διαχείριση που γίνεται στους «Κανονιέρηδες» εδώ και πάρα πολλά χρόνια -τόσο από τους διοικούντες όσο και από τον Βενγκέρ- είναι σεμιναριακού επιπέδου και σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες τόσο στην Αγγλία όσο και γενικότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κρατάει το σύλλογο μακριά από χρέη.

Ο τζίρος των 204 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου της σεζόν 2014-15 είναι κατά 17 εκατ. ευρώ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, ενώ τα ταμειακά αποθέματα ανέρχονται πλέον σε 191 εκατ. ευρώ. Φυσικά, αυτό το τεράστιο ποσό, είναι και ο λόγος που οι οπαδοί της ομάδας απαιτούν νέες και ακόμα πιο ακριβές μετεγγραφές, έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει στους τίτλους.
«Η δέσμευση μας για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού αποδεικνύεται από τα χρήματα που δώσαμε στις μετεγγραφές», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Τσιπς Κέσγουικ. «Είναι ωστόσο κομβικό, ότι η επένδυση αυτή παραμένει σε επίπεδα τέτοια ώστε να παραμένει συνεπής με τις αρχές οικονομικής βιωσιμότητας που έχουμε».

Προτεινόμενα Άρθρα