Μεσοαμυντικά, έχει θέμα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αναζητείται… βελτίωση στα μετόπισθεν

Η νίκη ναι μεν ήρθε για τον ΑΡΗ απέναντι στον Ακροπόταμο, η ομάδα όμως σε ένα ακόμη παιχνίδι προβλημάτισε έως έναν βαθμό με την απόδοση της και κυρίως μεσοαμυντικά, όπου… φλερτάρει συνεχώς με το λάθος. 

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, οι «κίτρινοι» δεν απέφυγαν κάποια επιπόλαια λάθη στα μετόπισθεν και κυρίως στον άξονα, δηλαδή στα 2/4 του γηπέδου. Ακόμα και σε κοντινές μεταβιβάσεις γινόταν εύκολα το λάθος, δίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την ευκαιρία στους Καβαλιώτες να κλέψουν μπάλες και να βγουν μπροστά, χωρίς ωστόσο τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους ίδιους. Συν την κατάχρηση στην κατοχή της μπάλας από ορισμένους παίκτες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί γρήγορα η μπάλα σε συγκεκριμένες φάσεις.

Από την στιγμή που η προώθηση του παιχνιδιού ξεκινάει από πίσω και η άμυνα συνηθίζει να ανεβαίνει ψηλά, κρίνεται απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο μεσοαμυντικό κομμάτι, ώστε να μην χάνεται η μπάλα αλλά και να προωθείται πιο γρήγορα το παιχνίδι της ομάδας. Σαφώς και σε αυτούς τους δύο τομείς, σημαντικό ρόλο παίζει η χημεία των παικτών, οι οποίοι ακόμα δείχνουν να «ψάχνονται» μέσα στο γήπεδο. Δεν αποτελεί όμως δικαιολογία για τα παιδαριώδη λάθη που σημειώνονται ανά διαστήματα στην διάρκεια του αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα