Θα πέσουν κορμιά

από AllAboutARIS

Τώρα αρχίζει στον 1ο όμιλο το πρωτάθλημα και κάθε παιχνίδι για τον ΑΡΗ, τον Πανσερραϊκό και την Καβάλα είναι χωρίς επιστροφή.

Οκτώ στροφές πριν από το φινάλε τα πάντα είναι ανοιχτά στον όμιλο του ΑΡΗ για την άνοδο. Οι «κίτρινοι», ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα διεκδικούν τη μία και μοναδική θέση που οδηγεί στη Football League και για την κατάκτησή της προβλέπεται να πέσουν κορμιά μέχρι το τέλος.   

Ο Πανσερραϊκός των 53 βαθμών έχει το (θεωρητικό) προβάδισμα σε αυτή την κούρσα ή για να το πούμε καλύτερα τη δεδομένη στιγμή είναι η ομάδα που κρατά την τύχη στα χέρια της και αυτό προκύπτει από την απόσταση των τεσσάρων βαθμών που την χωρίζει από τους άλλους δυο διεκδικητές, οι οποίοι βρίσκονται στους 49 βαθμούς. Το ίδιο πριν από τρία 24ωρα ίσχυε και για την Καβάλα, η οποία έβαλε τα χεράκια της κι έβγαλε τα ματάκια της στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (1-1) και απώλεσε τη δυνατότητα με μια νίκη (υποδέχεται τον Πανσερραϊκό στην Καβάλα) να προσπεράσει τους Σερραίους.

Για τον ΑΡΗ η δυνατότητα να ορίζει την τύχη του έχει χαθεί προ πολλού, όχι όμως και οι πιθανότητες να τερματίσει πρώτος, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει κατ΄ αρχήν να κερδίσει και τα οκτώ παιχνίδια και από εκεί και πέρα να περιμένει ένα στραβοπάτημα του Πανσερραϊκού.     

Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει» μάλλον δεν έχουν άδικο, όχι μόνο γιατί είναι μικρές οι αποστάσεις που χωρίζουν τις τρεις ομάδες, αλλά και γιατί στα οκτώ τελευταία παιχνίδια παίζουν αναμεταξύ τους. Το πλεονέκτημα στις μεταξύ τους κόντρες το έχει ο ΑΡΗΣ, αφού τους έχει και τους δυο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ το πιο δύσκολο έργο το έχει ο Πανσερραϊκός, ο οποίος ους έχει και τους δυο έξω.   

ΤΑ ΜΑΤΣ «ΦΩΤΙΑ» 

Ολα τα παιχνίδια έχουν τις δικές τους δυσκολίες, τρία όμως είναι αυτά που καίνε».  Σε τρεις αγωνιστικές, στις 5 Απριλίου, ο ΑΡΗΣ θα υποδεχθεί τον Πανσερραϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο παιχνίδι που μπορεί να βάλει για τα καλά τους «κίτρινους» στο παιχνίδι ή να τους απομακρύνει. Δυο αγωνιστικές αργότερα, στις 26 Απριλίου, είναι η σειρά της Καβάλας να υποδεχτεί την Πανσερραϊκό, ο οποίος για δεύτερη φορά θα κληθεί να δείξει τις αντοχές του. Την προτελευταία αγωνιστική, στις 10 Μαΐου, ο ΑΡΗΣ θα φιλοξενήσει την Καβάλα και δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο παιχνίδι να κρίνει την πρωτιά.   

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ  

Η πορεία των τριών ομάδων προς το φινάλε εκτός από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις περιλαμβάνει και επικίνδυνα παιχνίδια που μπορεί να αποδειχθούν παγίδες. Η έξοδος στην Αρναία αλλά και τη Φλώρινα για την αναμέτρηση με τη Θύελλα Φιλώτα, φαντάζουν ως οι πιο δύσκολες αποστολές για τον ΑΡΗ. Υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για τον Πανσερραϊκό έχουν τα εκτός έδρας παιχνίδια με το Βυζάντιο την επόμενη αγωνιστική και το Αγιονέρι, ενώ οι επικίνδυνες αποστολές για την Καβάλα είναι στους Αμπελόκηπους και ίσως το Κοκκινόχωμα.

Προτεινόμενα Άρθρα