«Ο Σουνάς έχει χαρακτηριστικά, που τον κάνουν να ξεχωρίζει»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το εγκώμιο του νεαρού μεσοεπιθετικού έπλεξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός

Η κλήση του Δημήτρη Σουνά στην Εθνική Ελπίδων είναι από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών στον ΑΡΗ, αφού πρόκειται για την ομάδα που αποτελεί τον προθάλαμο της Εθνικής ανδρών.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός κλήθηκε από τον Κώστα Τσάνα για το φιλικό με την Κροατία (30/03) και έχει μπροστά του μία ευκαιρία για να κερδίσει μία μόνιμη θέση στην Ελπίδων. Ηδη πάντως χαίρει της εκτίμησης του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος μιλώντας στο AllAboutARIS, έπλεξε το εγκώμιο του παίκτη και αναφέρθηκε σε αυτή του την επιλογή. 

«Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν και ξεχωρίζει για την ηλικία του. Εχει εμπειρίες και όλο το μέλλον μπροστά του. Από την στιγμή που ηλικιακά έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με την Ελπίδων, είναι μία καλή ευκαιρία για μένα και την ομάδα, ώστε να δούμε αν μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Είναι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζουμε, αλλά επειδή η ομάδα έχει καιρό να μαζευτεί, θέλουμε να τον δούμε ξανά».

Οπως τόνισε ο κ. Τσάνας, η κατηγορία που αγωνίζεται ο Σουνάς δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο και εξήγησε τον λόγο. «Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ικανότητα. Δεν έχει τόση σημασία σε ποια κατηγορία παίζει. Το επίπεδο ανταγωνισμού σε επίπεδο Εθνικών είναι ναι μεν μεγάλο επίπεδο, αλλά έχουμε δείξει ότι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές έχουν την ικανότητα να αντεπεξέλθουν σε αυτό».

Ο Σουνάς είναι ένας παίκτης στον οποίο ο ΑΡΗΣ ποντάρει αρκετά, όχι μόνο για φέτος, ο προπονητής της Εθνικής όμως κράτησε χαμηλούς τόνους. «Αυτό το ξέρει ο ίδιος ο Αρης. Εμείς στην Εθνική είμαστε υποχρεωμένοι να καλούμε έναν παίκτη, όταν θεωρούμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Πρέπει όμως και ο σύλλογος να τον βοηθήσει για να εξελιχθεί».

Προτεινόμενα Άρθρα