Της έκαναν… δώρο την διαφορά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πέρα από τον στόχο της νίκης, είχε και στο πλάνο την υπεράσπιση του +11 από την νίκη με 86-75 στον πρώτο γύρο. Όμως κάποιοι άλλοι είχαν διαφορετική άποψη.

Η τριπλέτα των Καρακατσούνη, Παπαπέτρου και Ανδρικόπουλου ήταν τελείως εκτός αγώνα μιας και έβλεπε μόνο τι γίνονταν στην μία πλευρά του γηπέδου, κατά σύμπτωση εκεί που έκανε επίθεση η Α.Ε.Κ.

Οι γηπεδούχοι σούταραν συνολικά 26/34 βολές έναντι μόλις 13/17 των «κιτρίνων». Η Α.Ε.Κ. πέτυχε διπλάσιους πόντους από τον ΑΡΗ χάρη στις βολές. Ο Ντρου Νέιμικ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, άλλοι τέσσερις (Πάσαλιτς, Ριντ,Τόμας, Βεζένκοφ) είχαν τέσσερα φάουλ ενώ από τη Α.Ε.Κ. μόνο ένας (Μιλόσεβιτς) είχε τέσσερα φάουλ.

Βέβαια η φάση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, δείχνει να περνάει στα… ψιλά. Και συγκεκριμένα με το σκορ το 73-68 και την κατοχή για τον ΑΡΗ, ο Μούρτος κόβεται από τον Μενσά Μπονσού, η μπάλα βγαίνει εκτός (!!!) αλλά οι διαιτητές δεν δίνουν τίποτα. Στην συνέχεια της επίθεσης ο Αθηναίου με τρίποντο κάνει το 76-68 και έτσι από το πιθανό -3, η διαφορά πήγε στους-8.

Στα τελευταία λεπτά η Α.Ε.Κ. αύξησε την παρουσία της στην γραμμή των βολών, και κατάφερε έτσι να πάρει και την διαφορά κόντρα στον ΑΡΗ έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα στην περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι φωνές του ΑΡΗ προς την ΚΕΔ για δύο διαιτητές Ευρωλίγκα έπεσαν στο… κενό αλλά και ο ένας που έπαιξε δεν ήταν και σε καλή μέρα.

Προτεινόμενα Άρθρα