Η αρχή της τελικής αντεπίθεσης

από AllAboutARIS

Η συνειδητοποίηση της σκληρής πραγματικότητας και τα επιμέρους στοιχεία που ενδεχομένως θα κρίνουν τον αγώνα με τον Πανσερραικό.

Καλώς ή κακώς το σημείο στο οποίο έχουν έρθει τα πράγματα είναι ιδιαίτερα κομβικό από τη στιγμή στην οποία έχουμε μπει και επισήμως στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος με τον ΆΡΗ να εξακολουθεί να είναι στο -4 από τον πρωτοπόρο και επερχόμενο αντίπαλο του Πανσερραϊκό. Για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί για τον ΆΡΗ την τελευταία- πλην όμως πρώτης τάξεως ευκαιρία- ούτως ώστε να ξεκινήσει η ομάδα την τελική της αντεπίθεση.

Το ότι θα φτάναμε στο τελευταίο σκέλος του πρωταθλήματος κι ο ΆΡΗΣ θα κυνηγούσε την πρώτη θέση ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της ομάδας των Σερρών είναι κάτι που δε θα φανταζόταν μέχρι και ο πιο απαισιόδοξος φίλος της ομάδας, αυτή είναι όμως η αληθινή πραγματικότητα όσο κι αν αυτό δεν ηχεί ωραία στα αυτιά όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά της ομάδος και αναμφίβολα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος της φετινής χρονιάς που μοιάζει με ένα κακόγουστο αστείο ο ΆΡΗΣ να βγει κερδισμένος. Επίσης αν μπει κάποιος στη διαδικασία να αναλύσει το πώς φτάσαμε εδώ και για ποιο λόγο τα πράγματα είναι πλέον τόσο ρευστά εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ποδοσφαιρική αφέλεια της ομάδας και μερικοί λάθος χειρισμοί από πλευράς διοίκησης συνετέλεσαν στο να φτάσουμε στο σήμερα, ένα σήμερα στο οποίο το κάθε παιχνίδι κι ο κάθε βαθμός έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία.

Από εκεί και πέρα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι από την αρχή του πρωταθλήματος κυριαρχεί η εντύπωση πώς ο Πανσερραϊκός είναι καλύτερη και πιο οργανωμένη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, όπως φαίνεται όμως ο εν λόγω ισχυρισμός δεν έχει και τόσο μεγάλη βάση, καθότι είναι εμφανές σε όλους πώς η έλλειψη σοβαρότητας του ΆΡΗ είναι αυτή που έχει δημιουργήσει αυτήν την σημαντική, όχι όμως καθοριστική διαφορά των τεσσάρων βαθμών. Εάν η ομάδα εμφανιστεί στο γήπεδο έτσι όπως πρέπει με την σοβαρότητα και το πάθος που χρειάζεται δε θα έχει να φοβάται τίποτα, καθώς και ο κόσμος δείχνει να έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα του αγώνα και αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν αφήνοντας στην αναμέτρηση το δικό του ιδιαίτερο στίγμα. Ένας ακόμη τομέας στον οποίο η ομάδα υπερέχει είναι αυτός της εμπειρίας, καθώς ο Πανσερραϊκός ναι μεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ένα αξιόμαχο σύνολο στερείται, όμως της απαιτούμενης εμπειρίας που όπως και να έχει το πράγμα σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονιστεί πώς το Σαββατιάτικο παιχνίδι καθορίζει πολλά, αλλά όχι τα πάντα, καθώς και στην περίπτωση που αυτό κερδηθεί ο ΆΡΗΣ θα συνεχίσει να υπολείπεται ενός πόντου στην φετινή μεγάλη κούρσα που οδηγεί στην άνοδο και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι παίκτες κι ο προπονητής της ομάδας να μην επαναπαυθούν εάν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η μάχη ακόμα είναι και θα εξακολουθήσει να είναι μέχρι τέλους σε εξέλιξη.

Προτεινόμενα Άρθρα