Η… Κομισιόν στο «Βικελίδης»!(αποκλειστική φωτο)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μια… διαφορετική παρουσία στο χθεσινό ματς

Πρόσωπα του πολιτικού χώρου, βλέπεις συχνά-πυκνά στα γήπεδα και ενίοτε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οχι όμως όταν αυτά προέρχονται κατευθείαν από τις Βρυξέλλες! Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι.

Στο χτεσινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, το «παρών» έδωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Κάποιοι ίσως να μην τον γνωρίζουν, πρόκειται όμως για τον άνθρωπο ο οποίος κατέχει το υψηλότερο αξίωμα που κατέκτησε ποτέ Ελληνας στην Κομισιόν. Δηλαδή αυτό του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελώντας το δεξί χέρι του Ζαν-Πολ Γιούνκερ.

Ο κ. Σχοινάς δέχτηκε την πρόταση προσωπικά από τον Γιούνκερ, σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ουσιαστικά είναι το πρόσωπο που εκφράζει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλα τα ζητήματα. Συμμετέχει σε όλες τις – κλειστές και ανοιχτές – συνεδριάσεις του κολεγίου των επιτρόπων και σε όλες τις συναντήσεις του κ. Γούνκερ. Ταυτόχρονα, έχει την ευθύνη της επικοινωνίας του κ. Γιούνκερ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου στο γραφείο του προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ υπηρετεί η σύζυγος του κ. Σχοινά!

Για να επιστρέψουμε όμως στα δικά μας, ο Μαργαρίτης Σχοινάς λοιπόν εκμεταλλεύτηκε αυτές τις μέρες του Πάσχα και βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη, από την οποία και κατάγεται. Ετσι, δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αλλωστε είναι οπαδός του ΑΡΗ από πολύ μικρός και έτσι παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, πανηγυρίζοντας για την νίκη της αγαπημένης του ομάδας με 1-0!

Προτεινόμενα Άρθρα