Το… τρίπτυχο της νίκης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η δεύτερη ανάλυση της χτεσινής επικράτησης των «κίτρινων», για την 25η αγωνιστική

Η νίκη του ΑΡΗ επί του Πανσερραϊκού μόνο τυχαία δεν ήρθε. Από ένα σύνολο που επιτέλους έδειξε ότι έχει δυνατότητες και έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, αποτέλεσμα τριών βασικών παραγόντων.

Πάθος

Περίσσευε απ’ όλους χτες. Φαινόταν άλλωστε στα πρόσωπα των παικτών του ΑΡΗ ό,τι το ήθελαν περισσότερο και δίκαια έφτασαν στην νίκη. Πίεζαν συνεχώς και έμπαιναν δυνατά σε κάθε φάση. Αυτά, σε συνδυασμό και με το… ξέσπασμα στο γκολ του Γκόλια, ήταν τα δείγματα μίας ομάδας που έπαιξε με πάθος, καρδιά, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά φέτος. 

Βελτίωση

Δεν την λες και θεαματική, τουλάχιστον όμως ο ΑΡΗΣ παρουσίασε έως έναν βαθμό κάτι διαφορετικό. Πίεσε σωστά, απέφυγε σε ικανοποιητικό ποσοστό τα επιπόλαια λάθη και δημιούργησε αρκετές φάσεις, έστω και αν κάποιες φορές έβγαινε μπροστά λίγο… ανορθόδοξα, κυρίως στο πρώτο μέρος. Είχε καλές αλληλοκαλύψεις, δεν έδωσε χώρο στον Πανσερραϊκό και ήταν πολύ καλά διαβασμένος στις στημένες μπάλες, όπου είναι και το δυνατό σημείο των αντιπάλων.

Κόσμος

Το καλύτερο είναι και στο τέλος. Ο κόσμος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο χτεσινό αποτέλεσμα. Ευτυχώς για τον ΑΡΗ, δεν φόρτωσε με άγχος τους παίκτες, αλλά αντίθετα τους έδωσε αυτή την εξτρά ώθηση που είχαν ανάγκη, για να κάνουν το κάτι παραπάνω και να φτάσουν τελικά σε ένα πολύτιμο αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κόσμος όντως αποτέλεσε τον 12ο παίκτη.

Προτεινόμενα Άρθρα