Τον κάνει… πελάτη, κερδίζοντας και τη διαιτησία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός… όπως πέρυσι!

Πάλι οι “ερυθρόλευκοι” μπροστά στο σκορ και πάλι ανατροπή για τους “κιτρινόμαυρους” στο δεύτερο μέρος και μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τα γκολ των Μαντσίνι (76′) και Πάλμα (80′) να φέρνουν… τούμπα το 0-1 του Μασούρα από το 15′ και να διαμορφώνουν το τελικό 2-1

Ο Άλαν Πάρντιου είδε στο ντεμπούτο του μία ομάδα ανώτερη αλλά χωρίς την ουσία που της έδινε το τρίποντο και ειδικά μετά το γκολ του Ολυμπιακού, το οποίο κακώς μέτρησε αφού στην αρχή της φάσης υπάρχει φάουλ στον Μάνου Γκαρθία!

Από το 15′ η ομάδα του Κορμπεράν μπήκε σε μία διαδικασία διαχείρισης με την οποία έμοιαζε να βολεύεται παραπάνω απ’ όσο έπρεπε στο δεύτερο μέρος. Και εκεί βρήκε ο ΑΡΗΣ την ευκαιρία του για να σκοράρει δις σε τέσσερα λεπτά και να σοκάρει τον αντίπαλό του, τον οποίο άφησε στην 6η θέση. Στην 3η οι “κιτρινόμαυροι”.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Πρόβλημα με Ντουκουρέ και ριζικές αλλαγές στον άξονα (4-2-3-1)

Πρώτα ήταν η απουσία του τιμωρημένου Ματέο και μετά ήρθε το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ντουκουρέ, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Ντιόπ πήρε τη θέση του Ιβοριανού στον άξονα και δίπλα στον Νταμπό, με τον Γκαρθία να παραμένει λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον Γκρέι, έχοντας στα πλάγια τους Μαντσίνι και Ιτούρμπε.

Απαράλλαχτη και η αμυντική γραμμή της ομάδας, μετά την επίθεση, με τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού τετράδα μπροστά από τον Κουέστα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έκπληξη με Χάμες βασικό (4-2-3-1)

Ο Κορμπεράν δεν έχασε καθόλου χρόνου με τον Κολομβιανό και τον έριξε με το καλημέρα στο βασικό σχήμα, πίσω από τον Ελ Αράμπι και με τους Μασούρα-Μπιέλ στα άκρα της επίθεσης

Στα μετόπισθεν, Βάτσλικ στο τέρμα, με τους Μανωλά-Μπα στα στόπερ και τους Βρσάλικο-Ρέαμοπτσιουκ στα άκρα της άμυνας. Ιμπέομ και Εμβιλά ήταν οι δύο χαφ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός “έκρυψε” τη μπάλα για το 0-1, αλλά ο Μπόγκναρ… έκρυψε το φάουλ!

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ήρθε και το πρώτο γκολ του ματς, κόντρα στη ροή και με τον Μασούρα να δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία στο τρανζίσιον και no look πάσα του Χουάνγκ.

Η λεπτομέρεια βέβαια στη φάση ήταν στη στιγμή που ξεκίνησε, δηλαδή από καθαρό φάουλ που έγινε στον Μάνου Γκαρθία έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Μπόγκναρ και το VAR να κλείνουν τα μάτια.

Καλύτερος αλλά ανούσιος ο ΑΡΗΣ

Μέχρι το γκολ του Ολυμπιακού οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι επιθετικά, είχαν καλύτερες προϋποθέσεις μπροστά αλλά τους έλειπε είτε η τελική πάσα είτε η τελική προσπάθεια. Πίσω η μόνη αδράνεια ήταν στο γκολ του Μασούρα, αφού από εκεί πέραν έκλεισαν καλά το παιχνίδι του Ολυμπιακού από τον άξονα και τον άφησαν να απειλήσει.

Από το τέρμα του Μασούρα και μετά τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Πάρντιου. Ο Ολυμπιακός πήγε σε ξεκάθαρο παιχνίδι 2ου ρόλου, έκλεισε καλά τους χώρους και ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή σε ροή αγώνα, παρά μόνο με κάποια ανεκμετάλλευτα κόρνερ.

Πάλι υπεροχή χωρίς ουσία

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Ο ΑΡΗΣ πατούσε καλύτερα, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47′ με τον Γκρέι και από την άλλη ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν το προβάδισμά του και παράλληλα δυσκολευόταν ξανά να κάνει κάτι παραπάνω μπροστά.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Κορμπεράν πέρασε μέσα τους Μπακαμπού-Αβιλά, με τον Πάρντιου να απαντάει με τον Πάλμα στη θέση του Γκρέι.

Συστημένη του Νταμπό στον… σπρίντερ Μαντσίνι για το 1-1

Ο ΑΡΗΣ πήγαινε με πολύ υπομονή και έδειχνε να ψάχνει τη στιγμή του για το 1-1, την οποία βρήκε στο 76′. Ο Νταμπό με τρομερή… συστημένη πάσα έβγαλε τον Μαντσίνι στην πλάτη της άμυνας, ο Αργεντινός προσπέρασε και τον βάτσλικ ισοφαρίζοντας λίγο πριν την τελική ευθεία του ματς

Τέσσερα λεπτά… τρελής ανατροπής

Το μομέντουμ άλλαξε ξαφνικά, ο Ολυμπιακός άρχισε να ψάχνεται αλλά δεν πρόλαβε τον… φορτσάτο ΑΡΗ που πήρε τα πάνω του και μέσα σε τέσσερα λεπτά ολοκλήρωσε την ανατροπή που χρειαζόταν για να φτάσει σε μία μεγάλη νίκη.

Αυτή τη φορά ήταν η προσπάθεια του Ντιόπ, η πάσα του Μάνου στην περιοχή και το πλασέ του Πάλμα από κοντινή απόσταση, για το τελικό 2-1.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ (Ουγγαρία)

Βοηθοί:Mπάλας Μπούζας (Ουγγαρία), Πίτερ Κόμπορ (Ουγγαρία)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Μπάλαζ Μπέρκε (Ουγγαρία)

Βοηθός VAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’+1′ Μαζικού, 83′ Μαντσίνι, 87′ Νταμπό/-

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 76′ Μαντσίνι, 80′ Πάλμα/15′ Μασούρας

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μαζικού – Νταμπό (87′ Πίρσμαν), Ντιόπ – Μαντσίνι, Μανού Γκαρθία (88′ Ζερβίνιο), Ιτούρμπε (68′ Καμάτσο) – Γκρέι (60′ Πάλμα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ – Βρσάλικο (63′ Αβιλά), Μανωλάς, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ Ιν Μπέομ (78′ Τζο) – Μπιέλ, Χάμες (71′ Καμαρά), Μασούρας (78′ Μπόουλερ) – Ελ Αραμπί (63′ Μπακαμπού)

Προτεινόμενα Άρθρα