Τα… μωρά του Βελώνη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολύ καλή η δουλειά που έχει ξεκινήσει ο πρώην φορ του ΑΡΗ στην Κατερίνη

Στο προσκήνιο βρέθηκε πριν από λίγο καιρό η ακαδημία FC Olympian του Χρήστου Βελώνη, η οποία συμμετείχε στο Mediterranean International Cup (MIC), στη Χιρόνα.

Η ομάδα του πρώην επιθετικού ΑΡΗ κάνει… παπάδες στην ΕΠΣ Κατερίνης και φυσιολογικά τράβηξε πολλά ευρωπαϊκά βλέμματα, έλαβε μέρος στο τουρνουά και τελικά αποκλείστηκε από την Πόρτο.

Το σχετικό δημοσίευμα του gazzetta.gr, αναφέρει: “Προ ημερών το gazzetta.gr σας είχε γράψει για μια απίστευτη ελληνική ακαδημία που βρίσκεται στην Κατερίνη και την περιπέτεια που είχε σε τουρνουά του εξωτερικού το MIC. Λίγες μέρες μετά και ενώ η FC Olympian κατάφερε να προκριθεί στις 32 καλύτερες ομάδες στην κατηγορία που αγωνιζόταν (αποκλείστηκε από την Πορτο) ο προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας, Χρήστος Βελώνης μίλησε στο gazzetta.gr.

Οπως μας εξήγησε ο πρώην παίκτης του Αρη (έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Ελλάδας) η FC Olympian άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο τουρνουά. Στους διοργανωτές οι οποίοι τους κάλεσαν και για την επόμενη σεζόν, στους σκάουτερ οι οποίοι έδωσαν συγκεκριμένες εντολές και φυσικά στους αντιπάλους. Ταυτόχρονα υπήρχε και η μεγάλη απορία για ποιον λόγο ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ δεν συμμετείχαν σ’ ένα τόσο μεγάλο τουρνουά…

«ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΙΣΤΕ;»

Ο Χρήστος Βελώνης αρχικά μας είπε για τις εντυπώσεις που άφησε η ομάδα στους διοργανωτές και σε όλους όσους την παρακολουθήσαν. «Οι περισσότεροι εντυπωσιάστηκαν με την ποδοσφαιρική κουλτούρα που είχαμε. Αρχικάν δεν πίστευαν ότι είμαστε ελληνική ομάδα. Τα τακτικά στοιχεία που βγάζαμε στο γήπεδο τους έκανε τρομερή εντύπωση. Νόμιζαν ότι είμαστε από την Ισπανία. Σε καμία περίπτωση όμως από την Ελλάδα», μας είπε αρχικά για να μας αποκαλύψει στην συνέχεια πως η FC Olympian βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση από εδώ και πέρα.

«Αρχικά όσοι μας πλησίαζαν μας ρώταγαν ποια ομάδα είμαστε της Α’ Εθνικής. Οταν τους λέγαμε ότι δεν έχουμε καν μεγάλη ομάδα έμεναν με το στόμα ανοιχτό. Στο τέλος του τουρνουά μας πλησίασε ένα μεγάλο γραφείο σκάουτερ. Μας ζήτησε να γράφουμε όλα μας τα παιχνίδια σε DVD και να τους τα στέλνουμε. Μας είπαν ότι έχουν ξεχωρίσει ήδη τρία παιδιά αλλά δεν θέλησαν να μας πουν τα ονόματα. Θέλουν να παρακολουθούν την εξέλιξή τους», τόνισε ο Χρήστος Βελώνης.

«Φυσικά δεν ήταν μόνο το συγκεκριμένο γραφείο που μας πλησίασε. Αρκετοί σκάουτερ μας έδιναν συγχαρητήρια. Αλλά και άνθρωποι από τις άλλες ομάδες. Τους έκανε τρομερή εντύπωση ότι είμαστε από την Ελλάδα. Μας ρώταγαν “Ποιοι είστε; Από ποια χώρα”. Ηταν πράγματι κάτι το απίστευτο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά», πρόσθεσε.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ»

Ρωτήσαμε τον Χρήστο Βελώνη για ποιον λόγο θεωρεί ο ίδιος ότι οι «μεγάλες» ομάδες σνόμπαραν το ίσως μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών. «Γιατί δεν τους νοιάζει. Φοβούνται ότι μπορεί να παίξουν με καμιά Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ και χάσουν με βαρύ σκορ. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να νικάνε εδώ στην Ελλάδα την Καλλονή, την Βέροια ή οποιοδήποτε άλλον», είπε ο προπονητής της FC Olympian για να προσθέσει:

«Εμείς έχουμε σκεφτεί διαφορετικά το κομμάτι της ακαδημίας. Τα παιδιά που ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη είναι μαζί τα τελευταία πέντε χρόνια. Αντε να έχουν γίνει 2-3 προσθήκες. Είμαστε μια οικογένεια και ταυτόχρονα δίνουμε τρομερή βάση στο μορφωτικό τους επίπεδο. Ολα μου τα παιδιά είναι αριστούχα στο σχολείο. Μας κάνουν διπλά περήφανους. Πρώτα τους μαθαίνουμε την χαρά του ποδοσφαίρου, στη συνέχεια το πως να παίζεις ποδόσφαιρο και μετά τη νίκη. Κάποιοι απογοητεύτηκαν από το πρώτο μας παιχνίδι επειδή χάσαμε 5-1. Τα παιδιά αντίθετα καθόλου. Την επομένη νικήσαμε 6-0 και 1-0 και προκριθήκαμε», συνέχισε ο Βελώνης.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Συνολικά η ακαδημία FC Olympian δεν έχει την παραμικρή βοήθεια. Οχι μόνο για το τουρνουά στο οποίο ταξίδεψε με τα έξοδα να τα κάνουν οι γονείς (!) αλλά συνολικά. Για το τουρνουά η πρόεδρος του συλλόγου Ελενα Ψαριαη είχε στείλει mail στον ΟΠΑΠ αλλά ούτε καν της απάντησαν!

Ο Χρήστος Βελώνης πάντως μας εξηγεί: «Οτι έχουμε καταφέρει το έχουμε κάνει με δικά μας έξοδα. Τώρα ετοιμάζουμε νέα γήπεδα. Και αυτά θα είναι με δικά μας έξοδα. Δεν έχουμε την παραμικρή βοήθεια. Ούτε καν από τους τοπικούς φορείς»! Οι άνθρωποι της FC Olympian δε το λένε με παράπονο. Απλά αναφέρουν τα δεδομένα και πως αυτό που έχουν δημιουργήσει στην Πιερία είναι κάτι το μοναδικό.

Οσο για τα προσωπικά όνειρα του Βελώνη; «Σκοπός μου είναι να μείνω για μια 5ετία ακόμα εδώ. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα το επαγγελματικό κομμάτι. Σίγουρα θα ήθελα και θα το κυνηγήσω. Εχω πολύ ψηλούς στόχους για τον εαυτό μου. Αλλά πρώτα θέλω κάποια από τα παιδιά της ακαδημίας ν’ ανέβουν επίπεδο να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να δείξουν αλλά και να μεταφέρουν τις αξίες που τους μάθαμε εμείς. Εδώ από ένα χωριό κοντά στον Ολυμπο…».

Προτεινόμενα Άρθρα