Ο Βασιλιάς Ατλέτικο, ο Πρωθυπουργός Ρεάλ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι προτιμήσεις των επώνυμων για το μεγάλο παιχνίδι του «Βιθέντε Καλντερόν»

Η Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της το Βιθέντε Καλντερόν, εκεί όπου η Ατλέτικο υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο «εμφύλιο» για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι διασημότητες της χώρας στα δυο και η Equipe αναλύει…

Ο Φίλιππος VI έγινε βασιλιάς της Ισπανίας τον Ιούνιο του 2014 και είναι ο πιο διάσημος υποστηρικτής της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στα 8 του χρόνια είδε την ομάδα του να κατακτά το κύπελλο κόντρα στη Σαραγόσα κι από τότε… κόλλησε. Το 2010 η Ατλέτικο κέρδισε το Europa League και ο Πρίγκιπας βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας, όπου φωτογραφήθηκε με τον Ντιέγκο Φορλάν.

Ενας άλλος… τρελός με την Ατλέτικο είναι ο ηθοποιός, Χαβιέ Μπαρδέμ. Ο νικητής όσκαρ το 2008 για την ταινία «No Country for Old men» έχει δηλώσεις πως υποστηρίζει όσο δεν πάει την Ατλέτικο και τον Φερνάντο Τόρες.

Ο τραγουδιστής Joaquin Sabina, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης David Trueba, αλλά και ο τραγουδιστής – ηθοποιός, Ντάνι Μαρτίν. Ο πιο διάσημος ταυρομάχος, ο Jose Tomas είναι επίσης γνωστός για την αγάπη που τρέφει για την ομάδα του Σιμεόνε.

Στον αντίποδα, φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι. Μπορεί να έχει δηλώσει, πως Θέλτα, Λα Κορούνια είναι στην καρδιά του, αλλά ο «έρωτάς» του για περισσότερα από 30 χρόνια είναι η «Βασίλισσα».

O Χούλιο Ιγκλέσιας ήταν τερματοφύλακας στην εφηβική ομάδα της Ρεάλ, αλλά ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα τον εμπόδισε να κάνει καριέρα. Την αγάπη του για τη Ρεάλ δεν θα μπορούσε να μην την περάσει και στον γιο του, Ενρίκε.

Ο διάσημος τενόρος, Πλαθίδο Ντομίνγκο, ο οποίος και το 2011 τραγούδησε τον ύμνο του συλλόγου στο Σαντιάγο Μπερναμπέου μπροστά από 80.000 φιλάθλους. Ο Αντόνιο Μπαντέρας στηρίζει τρελά τη Ρεάλ, ενώ ο Μπαρδέμ έχει… προβλήμα στο σπίτι του, μιας και η σύντροφος του Πενέλοπε Κρουζ είναι με τη «Βασίλισσα». Φερνάντο Αλόνσο και Ράφα Ναδάλ στο πλευρό της Ρεάλ.  

Πηγή: gazzetta.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα