Τέρμα τα πειράματα

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και η ενδεκάδα που δύσκολα θα αλλάξει ως το τέλος. Οι ακλόνητοι και οι παίκτες του βασικού κορμού.

Η πρόθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη από τη στιγμή που επέστρεψε στον πάγκο στον αγώνα με τον Άρη Ακροποτάμου ήταν ξεκάθαρη. Καμία διάθεση για πειράματα και δοκιμές επί… χόρτου. Ξεχώρισε αμέσως 14-15 παίκτες και με αυτούς πορεύεται και όπως φαίνεται θα πορευτεί και ως το τέλος του πρωταθλήματος. Αλλαγές γίνονται μόνο αν υπάρχει τιμωρία ή τραυματισμός, με στόχο να προκύψει ένας κορμός παικτών που θα σηκώσουν το βάρος της τελικής μάχης για την άνοδο. Δεν δίστασε μάλιστα να στείλει στον πάγκο, δυο παίκτες βασικούς και αναντικατάστατους ως τότε, τον Νίκο Λιόλιο και τον Βάσκο Φερνάντες για λόγους τακτικής επιλέγοντας τον Λιόνη για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Γκόλια ως παρτενέρ του Σαμαρά στα στόπερ. Ειδικά από τον δεύτερο δικαιώνεται απόλυτα.

Στη θέση του τερματοφύλακα ο Γιάννης Φυσέκης έχει το απόλυτο και δύσκολα θα χάσει τη θέση του. Ομοίως και ο Νίκος Γεωργιάδης στο δεξί άκρο στον δυναμισμό και την εμπειρία του οποίου ποντάρει ο Καλαϊτζίδης. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο πολύπειρος Δημήτρης Σαμαράς που έχει «δέσει» με τον Γκόλια και αμφότεροι βοηθούν και στο σκοράρισμα. Εκεί που δέχτηκε τη μεγαλύτερη κριτική ο έλληνας τεχνικός και όχι άδικα ήταν στον άξονα. Σανιά και Καλογέρης είχαν πολλά προβλήματα στα παιχνίδια που έπαιξαν ως δίδυμο. Ο Καλαιτζίδης τους στήριξε και τουλάχιστον αγώνα με τον Πανσερραϊκό λειτούργησαν για πρώτη φορά αρμονικά. Νλουντούλου και Σουνάς στις πλευρές, με σκαμπανεβάσματα είναι η αλήθεια παραμένουν το ακλόνητο δίδυμο, με πολλά περιθώρια όμως βελτίωσης.

Εκεί που δεν τίθεται… διαπραγμάτευση είναι στην επίθεση. Μάουρο Πόι και Αντώνης Καπνίδης με 21 γκολ στο ενεργητικό τους πήραν τη φανέλα στο σπίτι τους. Από εκεί και πέρα ρόλο συνήθως πρώτων αλλαγών αποτελούν ο Στέλιος Νάκας, ο Μάριος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Σταυρόπουλος και όποτε χρειάζεται Λιόλιος και Φερνάντες.

Προτεινόμενα Άρθρα