Κρατάει μόνο την νίκη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μόνο τη νίκη οφείλει να κρατήσει ο ΆΡΗΣ από το σημερινό παιχνίδι στην Φλώρινα απέναντι στον Φιλώτα και να επιδιώξει να βελτιώσει κάποια κομμάτια στο παιχνίδι του ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Από εκεί και μετά η ομάδα μπορεί να μην έπιασε για μια ακόμη φορά υψηλά επίπεδα απόδοσης, ωστόσο ήταν ουσιαστική και κατάφερε να μεταφέρει την θεωρητική της ανωτερότητα και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Βέβαια το να αναλωθούμε περισσότερο σε κάτι που θεωρείται από όλους αυτοσκοπός είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ανούσιο και άσκοπο, καθώς πρέπει να εστιάσουμε στο δάσος και όχι στο δέντρο. Είναι ευρέως γνωστό ότι έχουμε μπει στον κρισιμότερο μήνα της χρονιάς, στον μήνα που θα κρίνει το αν ο ΆΡΗΣ θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα μέσα από την φετινή του Οδύσσεια για να επιστρέψει στην ποδοσφαιρική Ιθάκη του ή εάν θα χάσει πολύτιμο έδαφος και
χρόνο μένοντας περιπλανώμενος σε ένα μονοπάτι που είναι παντελώς άγνωστο σε αυτόν και τον κόσμο του. Όλα τα παραπάνω μοιάζουν με ένα παραμύθι σαν κι αυτά που αφηγείται η γιαγιά στο μικρό εγγονάκι της, από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτά που βιώνει ο ΆΡΗΣ βρίσκονται έξω από τη σφαίρα του λογικού και του συνηθισμένου. Για αυτό το λόγο λοιπόν πρέπει όλα να λειτουργήσουν αρμονικά μέχρι τις 17 του Μάη για να επιτευχθεί ο πρώτος από τους δύο στόχους που σε άλλες εποχές θα φάνταζε ντροπιαστικός, τώρα όμως είναι επιβεβλημένος και απαραίτητος.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει άλλη διακοπή μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κι έτσι όλοι ευελπιστούν πώς η ομάδα θα καταφέρει εντέλει να βρει την μέχρι στιγμής χαμένη της ομοιογένεια που δεν την αφήνει να αντιμετωπίσει όλα τα παιχνίδια με τον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο. Τώρα όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες και στραβοπατήματα, μιας και έστω μια λανθασμένη κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία και να κοστίσει πανάκριβα. Το παιχνίδι λοιπόν της επόμενης εβδομάδας κόντρα στον Έβρο Σουφλίου δεν αποτελεί τίποτα άλλο πέρα από έναν ακόμη τελικό, διότι δεν πρέπει να φύγει από το μυαλό κανενός το ότι ο ΆΡΗΣ είναι η μόνη ομάδα από αυτές της κορυφής που έχει να δώσει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος.

Κλείνοντας δε θα μπορούσε να μην γίνει έστω μια μικρή αναφορά στον κόσμο της ομάδος το πάθος και η οπαδική ορμητικότητα του οποίου δε χρειάζεται να ειπωθεί ξανά πως έχουν κάνει μια ολόκληρη Ελλάδα να μείνει άφωνη με την ακλόνητη συμπαράσταση που προσφέρει απλόχερα στην αγαπημένη του ομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα