"Έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης"

από AllAboutARIS

Ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και το πραγματικό τους πρόσωπο θα φανεί όταν προσαρμοστούν πλήρως στα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κικερίδη στο AllAboutARIS On Air»:

Για τον Μπεν που έφερε στη Βέροια: “Είναι καρποί μιας δουλειάς που κάνουμε όλη τη σεζόν ψάχνοντας παίκτες. Ο Μπεν έπαιζε στη Γ Εθνική της Γαλλίας στην ίδια ομάδα με τον Γιουσούφ του Εργοτέλη και τον Ντιγκινί του Πανθρακικού. Η αλήθεια είναι ότι πρώτα ενδιαφερθήκαμε για τον Γιουσούφ αλλά είχε ήδη κλείσει και μετά μιλήσαμε με τον Μπεν. Η μεταγραφή του Μπεν έκλεισε με 30.000 ευρώ.

Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές αρκεί να τους παρακολουθήσεις σε όλη τη χρονιά για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για το επίπεδό τους. Η Γαλλία είναι αγορά που εμπιστεύομαι και πλέον ασχολούμαι αποκλειστικά με παίκτες από το γαλλικό ποδόσφαιρο. Είναι χώρα με καλή ποδοσφαιρική κουλτούρα και παίκτες με φοβερή υποδομή. Αν δουλέψεις σε ομάδα με οικονομική ευχέρεια, τότε μπορείς να βρεις και παίκτες καλύτερου επιπέδου με μεγαλύτερο κασέ στην Α΄ κατηγορία της Γαλλίας, αλλά όταν δουλεύεις στη Βέροια που το μεγαλύτερο ποσό που διαθέταμε ήταν 50-60 χιλίάδες ευρώ, τότε ψάχνεις στη Β΄ και Γ΄ κατηγορία. Τώρα παρακολουθώ και τη Δ΄ κατηγορία που είναι πιο χαμηλά τα κασέ των ποδοσφαιριστών γιατί από εκεί ξεκινάνε τα ταλέντα.

Αυτή τη στιγμή έχω 4 επιλογές από αυτή την κατηγορία που είναι εξαιρετικές. Το δύσκολο κομμάτι είναι να καταλάβεις τον χαρακτήρα των παικτών. Προσπαθώ να κρίνω μέσα από τις αντιδράσεις του στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων, σε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών και όταν βγαίνει αλλαγή. Υπάρχουν όμως και τα εξωγηπεδικά που είναι δύσκολο να τα ξέρω”.

 
Για Ν’Λουντούλου και Σανιά: “Δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που έχουν δείξει μέχρι στιγμής. Έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Το πρόβλημα στην αρχή ήταν γενικά ο ΑΡΗΣ τόσο στην πορεία των παικτών, όσο και την πορεία της ομάδας. Τώρα η ομάδα παρουσιάζει άλλο πρόσωπο αλλά και οι παίκτες παρουσιάζουν άλλο πρόσωπο. Τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές που ο ΑΡΗΣ  είναι πολύ καλός και οι παίκτες είναι πιο καλοί. Το θέμα των παικτών ήταν ότι έπαιζαν σε χαμηλότερης δυναμικότητας πρωταθλήματα. Για παράδειγμα ο Ν’Λουντούλου έπαιζε στην Α΄ κατηγορία της Βουλγαρίας και έκανε… παπάδες και τώρα στην Ελλάδα υπάρχει δυσκολία να κάνει τη διαφορά. Αυτό είναι ένα λεπτό θέμα που βλέπουμε όσοι ασχολούμαστε συστηματικά με τις ξένες αγορές. Μπορεί να σε παραπλανήσει η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή από το επίπεδο των πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζεται. Έχει όμως καλά στοιχεία όπως ταχύτητα και καλή επαφή με την μπάλα, αλλά θέλει τον χρόνο του για να τα βγάλει στο γήπεδο.

Όσο για τον Σανιά, θεωρώ ότι αδικείται από την κριτική που του ασκείται. Παρακολουθώ όλα τα δημοσιεύματα και πιστεύω ότι είναι άδικη η κριτική που του γίνεται. Είναι πολύ αξιόλογος παίκτης και θα το δείτε στη συνέχεια. Βλέπω τα παιχνίδια του ΑΡΗ και μερικές φορές απορώ κι εγώ με κάποιες ενέργειές του αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερος σε σχέση με αυτό που δείχνει μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολη ομάδα ο ΑΡΗΣ για έναν ποδοσφαιριστή. Τώρα που δουλεύω στη Λάρισα μου είπε κάτι ο Νίκος Αργυρούλης που τον θεωρώ σοφό άνθρωπο και λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω των εμπειριών που έχει αποκτήσει. Συγκεκριμένα, μου είπε ότι ο ΑΡΗΣ είναι η πιο δύσκολη ομάδα. Όταν έβγαινε στο γήπεδο, από κάτω έβγαιναν τα φαντάσματα. Ακόμα και στο «Καραϊσκάκη» όταν έπαιζε, δεν είχε το ίδιο συναίσθημα.

Είναι πάντως νέα παιδιά και οι δύο, παρακολουθούν τα δημοσιεύματα και επηρεάζονται. Είναι σε ξένη χώρα και θέλουν χρόνο προσαρμογής. Είναι πιο δύσκολο στις χαμηλές κατηγορίες να δείξει ο ποδοσφαιριστής τις πραγματικές του δυνατότητες. Θα μπορούσε να έρθει ο Μπεν στον ΑΡΗ και να μην αποδώσει. Για έναν παίκτη επιπέδου, είναι πιο εύκολο να παίξει και να διακριθεί στις μεγάλες κατηγορίες. Μπορεί ο Σανιά του χρόνου να πάει στον Πανθρακικό στην Α Εθνική και να κάνει καταπληκτική χρονιά. Όσο ανεβαίνει κατηγορίες ο ΑΡΗΣ και οι παίκτες θα είναι διαφορετικοί. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα αποχής για τον Σανιά. Ο τρόπος που δουλεύει ο Καλαϊτζίδης φέρνει τον ποδοσφαιριστή σε πέντε μέρες σε καλή κατάσταση, ενώ άλλοι θα χρειαζόντουσαν πέντε μήνες. Ίσως έχει κάποια άλλα προβλήματα. Μπορεί να έχει κάποιον τραυματισμό που τον επηρεάζει και δεν μπορεί να αποδώσει. Τον είδα να παίζει στον αγώνα με τη Θύελλα Φιλώτα κι έχει αλλάξει ο τρόπος που τρέχει. Ο Σανιά δεν έκανε αβίαστα λάθη και τώρα ίσως επηρεάζεται από το πρόβλημα που έχει στη βουβωνική χώρα. Αν μείνει στην Ελλάδα θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για τον ΑΡΗ και τη μάχη της ανόδου: “Η ομάδα έχει σφραγίδα Καλαϊτζίδη. Ο ΑΡΗΣ πιέζει και δεν αφήνει τους αντιπάλους του να πάρουν ανάσα. Φάνηκε και στον αγώνα με τη Θύελλα Φιλώτα αυτό, τα δύο γκολ προήλθαν από την πίεση ψηλά που ανάγκασε τον αντίπαλο σε λάθος. Μετά το 0-2 ήμουν τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα που έφυγα από το γήπεδο. Είδαμε τον Πανσερραϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πως κάνει τις νίκες ο Πανσερραϊκός ας το κοιτάξει η διοίκηση του ΑΡΗ”.

 
Για τον Καλογέρη: “Όταν ήρθε ο Μπεν στην Βέροια, με πήρε τηλέφωνο ο Αρβανιτίδης μετά το πρώτο φιλικό και με ρώτησε: «Που τον βρήκες αυτόν; Φύγε και πάρε κι αυτόν μαζί σου». Το ίδιο είπα κι εγώ μετά το πρώτο φιλικό στον κ. Χαραλαμπίδη που έφερε τον Καλογέρη. Έχει και το στρατιωτικό του και θέλει κι αυτός το χρόνο του. Είναι πάντως παίκτης ομάδας, εργαλείο και καλό παιδί. Του χρόνου αν ανέβει ο ΑΡΗΣ με το καλό θα τους δείτε αυτούς του ποδοσφαιριστές”.

Για το ρόστερ του ΑΡΗ κι αν χρειάζεται ενίσχυση για του χρόνου:  “Με το ίδιο και χειρότερο ρόστερ ο Καλαϊτζίδης με τη Βέροια πήρε πρωτάθλημα. Θέλει ενίσχυση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα ζητήσει ο προπονητής. Ξέρει την ομάδα ο Καλαϊτζίδης και θα κάνει αυτό που πρέπει”.
 

Για το διπλό ρόλο του Καλαϊτζίδη: “Έτσι πρέπει να λειτουργούν όλες οι ομάδες. Μόνο έτσι μπορεί ο προπονητής να νιώθει σιγουριά και να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του. Κάθε Κυριακή ο προπονητής είναι με το πιστόλι στον κρόταφο και εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος”.

Προτεινόμενα Άρθρα