Ξύλο στο Ντόρτμουντ

από AllAboutARIS

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η κεντρική πλατεία της πόλης του Ντόρτμουντ, όπου το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς της τοπικής ομάδας με φίλους της Αϊντραχτ!

Σχεδόν 6.000 οπαδοί της Αϊντραχτ έκαναν το ταξίδι στο Ντόρτμουντ για τον αγώνα των δύο ομάδων στο «Signal Iduna Park» και οι φόβοι της αστυνομίας για «ραντεβού» των δύο «πλευρών» επιβεβαιώθηκαν.

Το βράδυ της Παρασκευής υπήρχαν συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς της ομάδας της Φρανκφούρτης και την αστυνομία με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες προσαγωγές και να προκληθούν φθορές σε οχήματα.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια έμελλε να ακολουθήσουν το πρωί του Σαββάτου. Περίπου 200 φίλοι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Αϊντραχτ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και βρέθηκαν… αντιμέτωποι με περίπου 300 οπαδούς της Ντόρτμουντ και γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε. Μπουκάλια, καρέκλες και ό,τι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» εκτοξευόταν από τη μία πλευρά στην άλλη και το σκηνικό πολέμου συνεχίστηκε μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Οι αρχές προχώρησαν σε κάποιες προσαγωγές με τα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο να κάνουν λόγο για υλικές ζημιές και προσαγωγές οπαδών, αλλά όχι για τραυματίες.

Προτεινόμενα Άρθρα