Η άλλοτε κραταιά Μίλαν δείχνει να παραπαίει τόσο στον αγωνιστικό, όσο και στον οικονομικό τομέα, αφού ανακοίνωσε απώλειες 91,3 εκατ. ευρώ για το 2014.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής ομάδας, Αντριάνο Γκαλιάνι υπερασπίστηκε το σύλλογο, τονίζοντας ότι η μη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δη στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε τεράστιο αντίκτυπο στα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη σεζόν η Μίλαν τερμάτισε στην όγδοη θέση της Σέριε Α, ενώ την τρέχουσα σεζόν βρίσκεται στη δέκατη θέση, 15 βαθμούς πίσω από την τελευταία θέση, που δίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

«Οι ζημιές για το 2014 είναι 91,3 εκατ. ευρώ, όμως υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν μόνο 46,6 εκατ. ευρώ. Δύο παράγοντες οδήγησαν σε τόσο μεγάλες απώλειες, η μη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη σεζόν και τα διαφορετικά νούμερα της Fininvest (εταιρεία που ανήκει στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι). Το 2013 η Μίλαν ήταν μόνη της και δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις, που προέκυψαν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Ακόμα και το συμβόλαιο του τωρινού προπονητή συμπεριλήφθηκε εξ’ ολοκλήρου στο φετινό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του ιδιοκτήτη της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον υποψήφιο επενδυτή, Μπι Τετσομπόλ, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει 500 εκατ. ευρώ για το 51% του συλλόγου. Η συνάντηση δεν πρόκειται να είναι καθοριστική, όμως θα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Προτεινόμενα Άρθρα