Διαβουλεύσεις με την UEFA και ελπίδες

από AllAboutARIS

Οι εκπρόσωποι της UEFA έστειλαν μια πρώτη απάντηση σε όσα τους πρότεινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και σύμφωνα με τα όσα λένε οι συνεργάτες του Κοντονή, το χάσμα που υπάρχει δεν θεωρείται αγεφύρωτο.

Η επιστολή των Ευρωπαίων θέτει θέμα για το άρθρο 1, που αφορά τον αποκλεισμό από ευρωπαϊκές διοργανώσεις με απόφαση του Υπουργού και το άρθρο 5. Στην πρώτη περίπτωση, η πλευρά Κοντονή αναμένεται να προσθέσει πως «ο αποκλεισμός θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών Ομοσπονδιών», αναγνωρίζοντάς τους έτσι ότι οι διοργανώσεις είναι δικές τους, κάτι που αποτελούσε αίτημα των Ομοσπονδιών. Αυτό, αν περάσει θα σημαίνει ότι ουσιαστικά ο αποκλεισμός ομάδων φεύγει από την αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού, καθώς FIFA και UEFA θα μπορούν να «παγώσουν» την απόφασή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχει η εκτίμηση ότι έχει γίνει παρανόηση, πιθανόν επειδή η ορολογία που χρησιμοποιείται δεν είναι συμβατή με το γαλλικό και ελβετικό δίκαιο. Τα δύο «μέτωπα» λοιπόν παραμένουν ανοιχτά, αλλά από το Υφυπουργείο προκύπτει αισιοδοξία ότι τελικά θα τα βρουν. 

Ο Κοντονής και οι συνεργάτες του συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς έχοντας ως άξονα την συμφωνία και την αποφυγή του Grexit και μέχρι το βράδυ της Κυριακής (3/5), αναμένεται να σταλεί η ολοκληρωμένη απάντηση του Υφυπουργείου. Θυμίζουμε ότι από το Μπαχρέιν ο Τζιάνι Ινφαντίνο είχε χτυπήσει «καμπανάκι», τονίζοντας πως αν η ελληνική πλευρά δεν κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές, τότε δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από τον αποκλεισμό.

Προτεινόμενα Άρθρα