Ρίχνουν 100εκ

από AllAboutARIS

Ομάδα εύπορων Αμερικανών επιχειρηματιών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους μεγαλομετόχους της Εσπανιόλ, όπως μεταδίδουν ισπανικά μέσα, με σκοπό να επενδύσουν πολλά χρήματα στο σύλλογο.

Η ισπανική Εσπανιόλ, όπως και η πλειοψηφία των συλλόγων της χώρας, αντιμετωπίζει κάποιες οικονομικές δυσκολίες, με τα ανεξόφλητα χρέη της να υπολογίζονται κάπου κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές οφειλές είναι πολύ περισσότερες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δε μιλάμε για μία σούπερ εμπορική ομάδα, η καλύτερη λύση είναι η έλευση φρέσκου χρήματος μέσω επενδύσεων.

Αυτό ακριβώς φαίνεται πως «μαγειρεύεται» στη Βαρκελώνη, με τους Σάντσες Λίμπρε καιΡαμόν Κονδάλ, που μαζί κατέχουν το 32% των μετοχών του συλλόγου (μεγαλύτερο ατομικό ποσοστό) να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, οι υποψήφιοι επενδυτές τονίζουν πως όταν αναλάβουν τις τύχες του συλλόγου -έχουν σκοπό να επεκταθούν πάνω από το 50%- θα αποπληρώσουν άμεσα τις οφειλές, ενώ θα «ρίξουν» στα ταμεία τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για να μετατρέψουν την ομάδα σε διεκδικήτρια της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γεγονός πως από τη μεθεπόμενη ποδοσφαιρική περίοδο το ισπανικό πρωτάθλημα θα μπει στην εποχή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είναι σίγουρο πως θα κάνει τις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες πιο ελκυστικές στους επενδυτές, αφού τα έσοδά τους θα αυξηθούν σημαντικά σε σχέση με τα τωρινά.

Προτεινόμενα Άρθρα