Θέλει περισσότερα

από AllAboutARIS

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, επιζητά άμεση αναδιαπραγμάτευση των όρων του συμβολαίου της με την αθλητική εταιρεία Nike, στον απόηχο των τεράστιων deals που ανακοινωθήκαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τον τελευταίο χρόνο, μεταξύ άλλων ομάδων και εταιρειών αθλητικού ιματισμού.

Πριν λίγες ημέρες η Adidas μπήκε ξανά στα πρωτοσέλιδα μετά την αποκάλυψη της νέας συμφωνίας της με τη Μπάγερν Μονάχου. Από το 2020 και για πέντε χρόνια, οι «Βαυαροί» θα καρπώνονται 80 εκατ. ευρώ ετησίως (το ποσό μπορεί να ανέβει ανάλογα με κάποιους όρους) για να φορούν εμφανίσεις και να χρησιμοποιούν αθλητικό υλικό με σήμα τις «τρείς ρίγες».

Εντούτοις, αυτό το υπέρογκο συμβόλαιο δεν είναι το μεγαλύτερο στην ποδοσφαιρική βιομηχανία, αφού η Adidas θα πληρώνει από το ερχόμενο καλοκαίρι 94 εκατ. ευρώ για να έχει το σήμα της στις φανέλες των «Κόκκινων Διαβόλων» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την ίδια ώρα, παραπάνω χρήματα από τους «Καταλανούς» βάζουν στα ταμεία τους η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Ρεάλ και η Λίβερπουλ.

Οι αποδοχές της Μπαρτσελόνα, στον συγκεκριμένο τομέα, φτάνουν μόλις (σε σχέση με τα άλλα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια) τα 30 εκατ. ευρώ ετησίως, αφού το συμβόλαιο της με τη Nike υπογράφηκε αρκετά πριν το πρόσφατο «μπαμ». Η λήξη του είναι προγραμματισμένη για το 2018, άλλα η διοίκηση του συλλόγου θεωρεί μη αποδεκτό το να περιμένει τρείς ολόκληρες σεζόν για κάτι καλύτερο. Μετά και τη χθεσινή επικράτηση επί της Μπάγερν, που απέδειξε πως οι «Μπλαουγκράνα» είναι η μάλλον κορυφαία ομάδα στη «Γηραιά Ήπειρο», κανείς δεν μπορεί να κακίσει τη διοίκηση που ζητά ένα συμβόλαιο με αποδοχές που συμβαδίζουν με τη σύγχρονη τάση στο ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ.

Από ότι γράφεται, όμως, στις ισπανικές εφημερίδες, οι ιθύνοντες της «Μπάρτσα» επιθυμούν να πείσουν τη Nike να τους δώσει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην «πιάτσα», ήτοι 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ο ίδιος ο Μπαρτομέου, ο πρόεδρος των «Καταλανών», έχει δηλώσει πως η ομάδα θα ικανοποιηθεί τουλάχιστον με 60 εκατ. ευρώ περισσότερααπό τις τωρινές αποδοχές, ακόμα και αν μέρος του ποσού δοθεί μόνο αν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι  όροι. Στα υπέρ της Μπαρτσελόνα είναι πως η Nike έχει μείνει χωρίς άλλη μεγάλη ομάδα στο χαρτοφυλάκιό της, και άρα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μη μείνει εκτός παιχνιδιού.

Προτεινόμενα Άρθρα