Χ-άρισμα στην Μπάρτσα! (vid)

από AllAboutARIS

Ολα στραβά πήγαν στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στον αγώνα της Μαδρίτης, αφού οι Μερένγκες είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη και έναν εκπληκτικό Ντιέγο Αλβες να βγάζει ό,τι μπορεί κάνοντας τρομερή εμφάνιση.

Το 2-2 αφήνει τους Blancos στο -4 από τους Μπλαουγκράνα και με δύο αγωνιστικές να απομένουν, πρέπει να δούμε μάλλον τη μεγαλύτερη αυτοκτονία όλων των εποχών για να μην μείνει ο τίτλος στην Βαρκελώνη. Με πρόβλημα στον δικέφαλο αντικαταστάθηκε στο πρώτο μέρος ο Τόνι Κροος και παρότι λέγεται ότι βγήκε προληπτικά, σίγουρα είναι αμφίβολος ενόψει Γιουβέντους.

Ενα από τα καλύτερα φετινά ματς στην La Liga ήταν αυτό που έγινε στην έδρα της Ρεάλ, η οποία δεν κατάφερε να μείνει στην κούρσα για να γίνει η ομάδα που κλείνει το πρωτάθλημα με 10 σερί νίκες. Από νωρίς φάνηκε ότι η Βαλένθια δεν θα κλειστεί και στο 10′  η μπάλα από τον Πέπε αλλά ο Πάκο Αλκάθερ έκανε λόμπα που πέρασε πάνω από την εστία του Κασίγιας. Στο 14′ ήρθε το πρώτο δοκάρι για την Ρεάλ με τον Μπέιλ να στέλνει τη μπάλα στη συμβολή με εξαιρετικό φάουλ και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο με κεφαλιά του Ρονάλντο στο οριζόντιο ύστερα από κόρνερ. Καθαρά κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Νυχτερίδες πήραν το προβάδισμα με προβολή του Αλκάθερ μετά την τηλεκατευθυνόμενη σέντρα του Γκαγιά (0-1). Η βραδιά δεν έμελλε να εξελιχθεί καλά για τους 10 φορές πρωταθλητές Ευρώπης και στο 25′ ο Κροος αποχώρησε με πρόβλημα στον δικέφαλο.

Στο επόμενο λεπτό η Βαλένθια ξενέρωσε το Bernabeu κάνοντας το 0-2 με κεφαλιά του Χάβι Φουέγο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Παρέχο. Η συνέχεια μπορούσε να γίνει ακόμα πιο οδυνηρή για την Ρεάλ. Στο 40′ ο Τσιτσαρίτο έδωσε στον Μπέιλ, ξαναπήρε αλλά το πλασέ του πήγε στο δεξί δοκάρι του Αλβες και στο 45′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για σπρώξιμο του Γκαγιά στον Ουαλό. Ο Ντιέγο Αλβες όμως έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλο πορτιέρο στην Ισπανία και για δεύτερη φορά στην καριέρα του απέκρουσε πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ημίχρονο βγήκε με 0-2.

Ο Αντσελότι στο ημίχρονο έβγαλε Αρμπελόα-Κοεντράο, έβαλε Καρβαχάλ-Μαρσέλο και η Ρεάλ πίεσε με όλες τις δυνάμεις της και μπήκε νωρίς στο ματς. Στο 56′ μετά το κόρνερ του Χάμες ο Πέπε με κεφαλιά δυναμίτη μείωσε σε 1-2 με το δεύτερο γκολ του στην Primera και οι Μερένγκες μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο. Παρά το γεγονός αυτό, οι φιλοξενούμενοι παρότι αναγκάστηκαν να κλειστούν, έχοντας έναν σούπερ σταθερό Ντιέγο Αλβες μπόρεσαν να αντέξουν και να κρατήσουν το προβάδισμα παρά τα 18-6 σουτ στο 70′.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε μάλλον την πιο δύσκολη επέμβαση στο 73′ στη κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος και αφού ο Νεγρέδο δεν έκανε το 1-3 στο 81′ χάνοντας τεράστια ευκαιρία, τελικά η Ρεάλ ισοφάρισε χάρη στην ποιότητα του Ισκο, ο οποίος με προσποίηση έφερε τη μπάλα στο δεξί και με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι. Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων οι Blancos πίεσαν ξανά πολύ αλλά το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος…

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα (46′ Καρβαχάλ), Κοεντράο (46′ Μαρσέλο), Κροος (25′ Ιγιαραμέντι), Ισκο, Ροδρίγες, Μπέιλ, Ρονάλντο, Ερνάντες.

Βαλένθια (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Αλβες, Οταμέντι, Μουστάφι, Γκαγιά, Μπαραγάν, Χάβι Φουέγο, Ντάνι Παρέχο, Αντρέ Γκόμες (78′ Ντε Πάουλ), Πιάτι (90′ Ορμπάν), Φεγκουλί, Αλκάθερ (69′ Νεγρέδο).

Προτεινόμενα Άρθρα