Για το καλό της πόλης…

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Είναι γνωστό πώς ο ΑΡΗΣ εδώ και πάρα πολλά χρόνια παλεύει μόνος του και χωρίς να παίρνει την όποια βοήθεια από κανέναν και πουθενά, άλλωστε ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο από τον οποιονδήποτε.

Επίσης είναι ευρέως γνωστός κι ο διαχρονικός πόλεμος τον οποίον δέχεται, καθώς όταν βρίσκεται σε ανοδική αγωνιστικά πορεία δεν του δίνεται ο χρόνος που θα έπρεπε από τα Μ.Μ.Ε. ενώ αντίθετα όταν πάει κάτι στραβά στην ομάδα για ένα περίεργο λόγο αποτελεί πρώτο θέμα σχολιασμού και συζήτησης.

Όλη αυτή η κατάσταση που έχει ξεσπάσει μετά το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα είναι συνηθισμένη και συνεχής, μιας και όλες οι ομάδες που τίθενται αντιμέτωπες με τον ΑΡΗ βρίσκουν κίνητρο για να καταθέσουν όλες τους τις δυνάμεις, την ίδια στιγμή που και οι άνθρωποι τους κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν κλίμα επιδιώκοντας την ολιγόλεπτη δημόσια προβολή τους. Αυτά τα οποία κατήγγειλαν οι άνθρωποι της Καβάλας δεν είμαστε σε θέση να τα κρίνουμε,ούτε είναι και στόχος μας, αλλά παρατηρείται από παρελθοντικούς ακόμη χρόνους πώς οι ομάδες που παίζουν κόντρα στον ΑΡΗ θυμούνται ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που υπάρχει για να ψυχαγωγεί τον κόσμο τη στιγμή που αμελούν τις απείρου κάλους καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα όταν η ομάδα φιλοξενείται στην δική τους έδρα. Όλοι λοιπόν θυμόμαστε τι συνέβη στην Καβάλα, αλλά κανείς δεν μιλάει για αυτά, μιας και μερικοί διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου.

Το πλέον εξωφρενικό από όλα είναι ότι ο ΑΡΗΣ απολαμβάνει μεγαλύτερο σεβασμό από την πλευρά των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε. την ίδια στιγμή που τα αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης που υποτίθεται ότι θα πρέπει να προασπίζουν πολύ περισσότερο τα συμφέροντα του κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην αναπνεύσει ποτέ καθαρό αέρα, καθώς αναλώνονται σε ζητήματα τα οποία όχι μόνο δεν έχουν κάτι να του προσφέρουν, αλλά τον κρατούν και στάσιμο. Στο σημείο αυτό όμως είναι που ευθύνεται και ένα κομμάτι του κόσμου της ομάδος το οποίο πρέπει να πάψει να είναι τόσο δεκτικό και να φιλτράρει το τι ακούει για να βγαίνει πάντα κερδισμένη η ομάδα. Το να αναμοχλεύονται δημοσιεύματα και να πιπιλίζεται διαρκώς μια άρρωστη κατάσταση είναι σε κάθε περίπτωση μη υγιές αν θέλουμε να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο.

Έχει καταστεί σαφές πώς εάν η ομάδα δεν πετύχει τους στόχους που έχουν οριοθετηθεί η χρονιά θα κριθεί αποτυχημένη και για αυτό θα ευθύνεται στον απόλυτο βαθμό ο ίδιος ο ΑΡΗΣ, ωστόσο όταν οι ίδιοι άνθρωποι λειτουργούν σε διαφορετικές περιόδους με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά είναι αδύνατον να μην το θίξουμε.

ΥΓ. Οι προκλήσεις ποδοσφαιριστών αντιπάλων ομάδων από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήκουν μάλλον στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθε…

Προτεινόμενα Άρθρα