Μπουφόν: «Νωρίς για να ονειρευόμαστε το Βερολίνο»

από AllAboutARIS

Δεν σκέφτεται… θρίαμβο στο Βερολίνο, αλλά μόνο τον επαναληπτικό ημιτελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Τζίτζι Μπουφόν, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας της Γιουβέντους ήταν παρών στην τελευταία παρουσία του ιταλικού συλλόγου σε τελικό, όμως όπως τόνισε η ωριμότητα είναι σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού τους.

«Πολλά πράγματα έχουν συμβεί από τότε. Είναι μια ζωή στο ποδόσφαιρο. Έχουν περάσει εννιά χρόνια, είμαι αρκετά μεγαλύτερος τώρα. Τότε ήμουν 28. Με αυτό θέλω να πω πως η ωριμότητα θα μας βοηθήσει να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε», ενώ σχετικά με το αν περίμενε πως θα βρισκόταν ξανά κοντά σε τελικό Champions League τόνισε:

«Ποτέ δεν είχα αμφιβολία σ’ αυτά τα εννιά χρόνια, παρότι για κάποιο διάστημα είχα ένα σοβαρό τραυματισμό. Ήξερα, όμως, πως ήθελα να παίξω στον τελικό του Champions League».

Όσον αφορά την πιθανότητα πρόκρισης στον τελικό του Βερολίνου, είπε: «Αυτή τη στιγμή είναι λίγο νωρίς για να ονειρευόμαστε τον τελικό του Βερολίνου. Πρέπει να κάνουμε το καθοριστικό βήμα γι’ αυτόν, που είναι και το πιο δύσκολο».

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας τόνισε τον κίνδυνο που κρύβει για την ομάδα του η πιθανότητα να παίξει αμυντικά κόντρα στους Ισπανούς, σχολιάζοντας και το γεγονός πως σκοράρουν συνεχώς στην έδρα τους.

«Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να σκοράρει απ’ το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε πως πολλές ομάδες χάνουν στο Μπερναμπέου. Έχουν μια επιθετική φιλοσοφία που είναι πολύ καλή. Αν απλά αμυνθούμε, κατά τη γνώμη μου, θα μας δημιουργήσει προβλήματα.
Ξέρουμε πως η Ρεάλ πάντα σκοράρει στο Μπερναμπέου. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, γιατί έχουμε το μικρότερο δυνατό πλεονέκτημα» είπε και συνέχισε:

«Όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να σκέφτεσαι μόνο την άμυνα. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχουμε να κάνουμε, γιατί όσο περισσότερη ώρα έχουμε την κατοχή, τόσο λιγότερη έχουν για να σκοράρουν.

Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με φοβερούς παίκτες, έχουν υπέροχο ρυθμό και πρέπει να ελέγξουμε το ματς, για να τα καταφέρουμε».

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα