"Ενδιαφέρεται ακόμα για τον ΑΡΗ ο Κούπερ"

από AllAboutARIS

Ο πρώην μεταφραστής του ΑΡΗ αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τους "κίτρινους" και αποκάλυψε τι είναι αυτό που στεναχώρησε τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Φυσέκης στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air»:

Για τη συνεργασία του με τον Κούπερ: “Μετά τη συνεργασία που είχαμε στον ΑΡΗ, ο “Μίστερ” είχε προσπαθήσει πολλές φορές να με ενσωματώσει στο προπονητικό του επιτελείο καθώς γνώριζε ότι έχω και δίπλωμα γυμναστικής ακαδημίας με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Στην Τουρκία και στο Ντουμπάι δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε, τώρα τα πράγματα ήρθαν πολύ καλύτερα και περιμένω εναγωνίως το εισιτήριο για να ταξιδέψω στην Αίγυπτο για το πρώτο φιλικό”.

Για τα νέα του καθήκοντα ως γυμναστής και την πρόκληση να εργαστεί στην εθνική Αιγύπτου: “Ο “Μίστερ” έχει περίπου δύο μήνες στην Αίγυπτο, έχει δώσει ήδη ένα φιλικό παιχνίδι και παρακολουθεί το τοπικό πρωτάθλημα. Στα μέσα Ιουνίου έχουμε την πρώτη επίσημη υποχρέωση. Θα παίξουμε με την Τανζανία μέσα στο Κάιρο για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα. Θα είναι μία διαφορετική εμπειρία από ένα καινούριο πόστο για μένα γιατί τα τελευταία χρόνια στις ομάδες με τις οποίες είχα συνεργαστεί είχα αποκλειστικά ρόλο μεταφραστή, ενώ τώρα θα εξασκήσω και το δικό μου επάγγελμα σαν γυμναστής. Το ποδόσφαιρο εκεί όπως μου έχουν μεταφέρει, είναι λίγο πιο άναρχο και βασίζεται αρκετά στη δύναμη, στις προσωπικές μονομαχίες και στο ταλέντο των ποδοσφαιριστών. Η Αίγυπτος είναι μία παραδοσιακή δύναμη του Αφρικάνικου ποδοσφαίρου. Έχει κατακτήσει εφτά φορές το Κόπα Άφρικα. Στην τελευταία διοργάνωση έμεινε έξω, δεν πέρασε τους ομίλους κι επομένως έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να την επαναφέρουμε στο δρόμο των επιτυχιών”.

Για το γεγονός ότι η Αίγυπτος είναι η δεύτερη εθνική ομάδα που αναλαμβάνει ο Κούπερ: “Μετά τη συνεργασία του με τον ΑΡΗ, είχε αναλάβει και την εθνική Γεωργίας. Ηταν μια εμπειρία που όπως έλεγε ο ίδιος, ήθελε να ζήσει. Τότε του είχε λείψει η καθημερινή τριβή με την ομάδα γι’ αυτό κι επέστρεψε σε πάγκο συλλόγου και τώρα του έγινε πρόταση από την Αίγυπτο και την αποδέχθηκε.”

Για το ποια άτομα θα απαρτίζουν το τεχνικό επιτελείο του Κούπερ: “Προπονητής θα είναι ο “Μίστερ” και μαζί του θα είμαστε εγώ και ο Φανταγούσι. Ο Πουέμπλα δεν συνεργάζεται πλέον με τον “Μίστερ” εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είχε πάει ούτε στο Ντουμπάι”.

Για το αν δυσκολεύτηκε να συμφωνήσει: “Πριν αποφασίσω να πω το ναι, είχαμε μιλήσει αρκετές φορές με τον “Μίστερ” κυρίως για θέματα ασφάλειας και για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μου μετέφερε ότι τους δύο μήνες που ήδη βρισκεται στο Κάιρο, τα πράγματα είναι πολύ ήρεμα και δεν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες. Η ζωή τους βέβαια εκεί είναι ειδικών συνθηκών. Πάνε από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, δουλειά, προπόνηση και πίσω, δεν κάθονται πολύ σε άλλα μέρη. Υπάρχουν και τα πολλά ταξίδια που με προβλημάτισαν, αλλά πήρα την απόφαση γιατί ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ δηλαδή ξανά με τον “Μίστερ” κι από κει και πέρα είναι και λίγες οι μέρες που θα βρίσκομαι εκεί. Θα πάω για πέντε μέρες τον Μάιο και 1-15 Ιουνίου. Μετά θα ξαναγυρίσω στην Ελλάδα γιατί επόμενος αγώνας της ομάδας είναι τον Σεπτέμβριο. O “Μίστερ” έχει μείνει δύο μήνες τώρα εκεί γιατί παρακολουθεί τους παίκτες του εγχώριου πρωταθλήματος προκειμένου να εγκλιματιστεί καλύτερα και να σχηματίσει άποψη για αυτούς. Εγώ θα βρίσκομαι εκεί μόνο όταν θα υπάρχουν αγώνες της ομάδας”.

Για το αν έπαιξε ρόλο το οικονομικό: “Έπαιξε ρόλο και αυτό. Πιστεύω όμως ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι και στη Βέροια που έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Τα λεφτά βέβαια δεν είναι ικανοποιητικά για μία εθνική σαν της Αιγύπτου. Τον μεγαλύτερο ρόλο για να συμφωνήσω ήταν η παρουσία του “Μίστερ” και η ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του ως γυμναστής, αυτό δηλαδή που σπούδασα. Μου είχε προτείνει και ο Μασάδο να αναλάβω στο επιτελείο του χρέη γυμναστή όταν είχε πρόταση από τη Ρουμανία, αλλά μετά του έγινε άλλη πρόταση πολύ καλύτερη οικονομικά από την Πορτογαλία, την αποδέχθηκε και δεν συνεργαστήκαμε”.

Για το αν πιστεύει ότι η παρουσία του στην Αίγυπτο ως γυμναστής θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τον ίδιο και στην Ελλάδα: “Σίγουρα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δεν κρύβω ότι θα ήθελα να κάνω και τα δύο. Το κομμάτι της μετάφρασης το έχω αγαπήσει πάρα πολύ και θα ήθελα να το εξασκήσω κι άλλο”.

Για την παρουσία του στον ΑΡΗ κι αν έχασε λεφτά: “Δεν βάζω στην ίδια ζυγαριά τα όσα ζήσαμε στον ΑΡΗ με το οικονομικό που σίγουρα ταλαιπωρεί αρκετές οικογένειες. Το ένα έχει να κάνει με το μεγαλείο του ΑΡΗ ως σύλλογος και το άλλο έχει να κάνει με κάποιους ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν σε κάποιες καίριες θέσεις και υπό την καθοδήγησή τους η ομάδα κατέληξε εκεί που κατέληξε. Δεν έχει να κάνει με την καθημερινότητα την οποία βιώνουμε εμείς με την αγάπη των φιλάθλων, με τις εμπειρίες τις οποίες ζεις. Πιστεύω ότι η πενταετία που ήμουν στον ΑΡΗ ήταν από τις πιο καλές του. Ζήσαμε τελικό κυπέλλου, playoff, ευρωπαϊκή πορεία, ζήσαμε πάρα πολλά πράγματα. Πέρα από τις εμπειρίες, μέσω του ΑΡΗ έχω κάνει και γνωριμίες και έχω κρατήσει ακόμα επαφή με ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές και γιατρούς. Έχω κρατήσει επαφή με τον Λούκας Αλκαρά που κάνει πολύ καλή καριέρα στην Ισπανία, μιλάμε τακτικά στο τηλέφωνο και με πήρε χθες να με συγχαρεί για τη συνεργασία μου με την Αίγυπτο. Επίσης με τον Μασάδο που είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος και για μένα έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στις καλές στιγμές του ΑΡΗ. Μιλάω με πολλούς, ποδοσφαιριστές και προπονητές και όλοι τους έχουν ευχάριστες αναμνήσεις και στεναχωριούνται γι’ αυτό που βιώνει τώρα η ομάδα. Αρκετοί από αυτούς ήταν φέτος στη Βέροια. Η παροικία πρώην παικτών του ΑΡΗ ήταν φέτος μεγάλη εδώ”.

Με ποιους παίκτες έχει διατηρήσει επαφή: “Φέτος στην Superleague είχε πάρα πολλά παιδιά που είχαν περάσει από τον ΑΡΗ και είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους στα παιχνίδια. Μέσω ίντερνετ έχω επαφή με τον Λέμπο, τον Ρεγκέιρο, τον Λόκο Αμπρέου, τον Αράνο. Οι δύο τελευταίοι, ο Αμπρέου και ο Αράνα πιστεύω ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ να παίζουν ποδόσφαιρο. Πρόσφατα, άρχισα να μιλάω και με τον Γκρασιάν με τον οποίο είχα πάρα πολύ καιρό να μιλήσω. Επικοινωνώ και με τον Τζόνσον, τον Τόχα που έχει έναν σοβαρό τραυματισμό και σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο”.

Για την πορεία όλων αυτών των παικτών που πέρασαν από τον ΑΡΗ: “Πιστεύω ότι η μετέπειτα πορεία των παικτών δείχνει ποιοι παίκτες ανέβασαν επίπεδο τον ΑΡΗ και ποιοι όχι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μετά τον ΑΡΗ συνέχισαν αλλού και έκανα πάρα πολύ καλή καριέρα”.

Για το αν ο Κούπερ αισθάνεται πικρία για το πως έφυγε από τον ΑΡΗ: “Ενδιαφέρεται πάρα πολύ για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Πάντα με ρωτούσε πως πάει η ομάδα και τι συμβαίνει εδώ. Τον στεναχώρησε το γεγονός ότι μετά που έφυγε δεν τον πήραν έστω ένα τηλέφωνο. Μου λέει χαρακτηριστικά ότι ας με έπαιρναν ένα τηλέφωνο να μου πουν ότι έτσι έχει η κατάσταση, είναι πάρα πολύ δύκολη, θέλουμε να σου στείλουμε μία φανέλα με μία υπογραφή και να κλείσουμε σαν φίλοι. Αυτό αν του έλεγαν, θα ήταν ικανοποιημένος. Αυτά που μου έλεγε, τα είχα μεταφέρει στον ΑΡΗ. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ”.

Προτεινόμενα Άρθρα