Ξεκάθαρος ο ΚΑΠ! (pics)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το AllAboutARIS παραθέτει τι αναφέρει ο ΚΑΠ, όπως δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2014 και όχι καφενειακά "θέλω" και ασυναρτησίες που έχουν ως στόχο να μην ανέβει ο ΑΡΗΣ

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί, η δύσκολη θέση όμως στην οποία βρίσκεται ο ΑΡΗΣ, τον αναγκάζει να ασχολείται σιγά-σιγά με την… προοπτική της 2ης θέσης.

Την κουβέντα άνοιξε επίσημα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μετά το ματς με την Καβάλα, ενώ και στην Αθήνα λέγεται πως υπάρχει μία θετική τάση για το συγκεκριμένο θέμα. Το τελευταίο ήρθε να το αμφισβητήσει ο υπεύθυνος της Γ’ Εθνικής, Μιχάλης Τζανόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ανόδου ομάδα από την 2η θέση. Κια φυσικά δεν υπάρχει βάση της προκήρυξης. Μονο ο πρωταθλητής ανεβαίνει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τι όμως έχει σημειώσει  εδώ και καιρό το AllAboutARIS;  Ότι η δεύτερη θέση μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο μέχρι ΟΦΗ και Ν.Βόλου ή άλλες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή στην Γ εθνική. Σε αυτό το κομμάτι ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και ο ΑΡΗΣ πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο του, όσο υποτιμητικό και αν είναι να ανέβει ως δεύτερος.

Ο ΚΑΠ, όπως δημοσιεύτηκε από την ΕΠΟ τον Ιούνιο του 2014, αναφέρει στο άρθρο 4 παρ. 2 ό,τι, «σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 3 περ. α, σε συνδυασμό με την διάταξη της παραγράφου 4 περ., β’ του άρθρου 27 του παρόντος κανονισμού». 

Πολύ απλά λοιπόν, εφόσον ΟΦΗ και Νίκη Βόλου ή όποια άλλη ομάδα δεν δηλώσουν συμμετοχή στην Φούτμπολ Λιγκ, το οποίο είναι και το πιο πιθανό, τότε ο ΑΡΗΣ ως 2ος έχει κάθε δικαίωμα να συμμετάσχει στη θέση τους, προερχόμενος από κατώτερη κατηγορία όπως αναφέρει ο ΚΑΠ. Και έχει και συνέχεια.

Στο άρθρο 7 και συγκεκριμένα στην παράγραφο 6, αναφέρεται ότι. «Απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων, αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου πρωταθλήματος που έληξε. Κατ’ εξαίρεση, εάν απαιτείται λόγω εξαιρετικών ειδικών συνθηκών, επιτρέπεται η συγχώνεση κατηγοριών με ειδική απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ, που εγκρίνει την οικεία προκήρυξη». 

Για τη νέα σεζόν προβλέπεται ότι στην δευτερη κατηγορία πρέπει να βρίσκονται 20 ομάδες. Έξι να πέσουν και 2 να ανέβουν στην superleague. Θα είναι παράνομο αν οι θέσεις καλυφθούν με άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που προβλέπει ο ΚΑΠ και να σημιεώσουμε κάτι ακόμα. Πέρσι που έπεσαν ΑΡΗΣ και Δόξα Δράμας και δεν καλύφθηκαν οι θέσεις τους γιατί έγινε τελευταία στιγμή, δεν υπήρξε καμία ομάδα που να ζητήσει να πάρει την θέση τους. Γιατί αν το ειχε κάνει τότε θα το είχε πετύχει….

Αυτό αναφέρει ο νόμος, Αυτό αναφέρει ο ΚΑΠ. Ο ΑΡΗΣ οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντά του. Πρέπει όπως λειτούργησε το καλοκαίρι και πέτυχε να απαλλαχθεί από το παρελθόν του, να λειτουργήσει και τώρα. Αν θα το πετύχει φυσικά δεν είναι ευθύνη του AllAboutARIS ή των ΜΜΕ, αλλά των παραγόντων του που θα χειριστούν την υπόθεση.. Αυτά και αναμένουμε τις κινήσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΡΗ, εφοσον βέβαια την Κυριακή ο Πανσερραικός τερματίσει πρώτος. 

Δείτε τα σχετικά επίμαχα κομμάτια του ΚΑΠ…

Προτεινόμενα Άρθρα