Συνεχίζουν τις περιοδείες

από AllAboutARIS

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και αυτό του 2015, πολλές από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θα μεταβούν στην Ασία.

Στόχος να εκμεταλλευτούν τα πλούτη των τοπικών αγορών, υποσχόμενες στους ποδοσφαιρόφιλους μία ματιά στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ωστόσο, δε λείπουν και οι αντιφρονούντες που δε θέλουν τις μεγάλες ομάδες στη χώρα τους.
Για πολλά χρόνια, οι αγγλικές ομάδεςπρογραμματίζουν περάσματα από τις ασιατικές χώρες όπου διαθέτουν πολύ μεγάλες οπαδικές βάσεις. Οι φίλαθλοι δε χάνουν τη σπάνια ευκαιρία να δουν από κοντά τα αγαπημένα τους αστέρια και πληρώνουν αδρά τόσο για εισιτήρια, όσο και για να αγοράσουν προϊόντα, να πάνε σε εκδηλώσεις κλπ.

Η πρωταθλήτρια Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ έχουν προγραμματίσει να δώσουν φιλικά σε χώρες της περιοχής, όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία (καθώς και η Αυστραλία). Παράλληλα, η ίδια η Λίγκα διοργανώνει επίσημο τουρνουά με τη συμμετοχή τωνΆρσεναλ, Στόουκ και Έβερτον, το οποίο θα λάβει χώρα στη Σιγκαπούρη. Όπως συνήθως, οι εκπρόσωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου θα γίνουν δεκτοί με ανοικτές αγκάλες. Τα τοπικά πρωταθλήματα θα διακοπούν προκειμένου όλη η προσοχή να πέσει στην παρουσία των ομάδων της Πρέμιερ, ενώ οι τοπικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες έχουν ξεκινήσει να διαφημίζουν τις περιοδείες και να πραγματοποιούν εκδηλώσεις.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του ένα κίνημα που αντιτίθεται στην έλευση των ομάδων από το εξωτερικό. Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να καλούν τους συμπατριώτες τους να μποϊκοτάρουν τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν τα«ποδοσφαιρικά τσίρκο», όπως χαρακτηρίζουν τα ξένα κλαμπ.

Το πρόβλημα αυτής της μερίδας φίλων του «βασιλιά των σπορ» έγκειται στο ότι η λατρεία για τις ευρωπαϊκές ομάδες αφήνει το τοπικό ποδόσφαιρο στο περιθώριο τόσο όσον αφορά τους οπαδούς όσο και τα μίντια. Όπως προείπαμε, τα εγχώρια πρωταθλήματα θα σταματήσουν ενώ υπάρχει μία γενικότερη απάθεια και για τις εθνικές ομάδες. Η εθνική Σιγκαπούρης, για παράδειγμα, βρίσκεται στην 166η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ. Όλα αυτά σε χώρες που πραγματικά υπάρχουν εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι, οι οποίοι απλά δε νοιάζονται και ασχολούνται αποκλειστικά με τα κλαμπ από τις χώρες της Δύσης και κυρίως της Αγγλίας.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Μάστερς, μίλησε στο πρακτορείο Reuters για τη μετάβαση των ομάδων της Λίγκας στην Ασία, τονίζοντας πως από αυτά θα ωφεληθούν όλες οι πλευρές. «Σκοπός μας είναι οι ομάδες να αφήνουν την καλύτερη δυνατή εντύπωση για την Πρέμιερ Λιγκ», ανέφερε. «Το τοπικό ποδόσφαιρο θα ωφεληθεί πάρα πολύ από την έλευσή μας. Θα διεξάγουμε ειδικά μαθήματα για τη βελτίωση της διαιτησίας αλλά και για την καλύτερη κατανόηση του μετεγγραφικού παζαριού. Επιπροσθέτως, ετοιμάζουμε μία μεγάλη επένδυση στη Σιγκαπούρη. Θεωρούμε πως υπάρχει χώρος για όλους και δε θα πηγαίναμε εκεί αν δεν ήμασταν πραγματικά ευπρόσδεκτοι».

Προτεινόμενα Άρθρα