Η τελευταία πράξη του δράματος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χωρίς τις πιθανότητες με το μέρος του ο ΑΡΗΣ οφείλει να κάνει το απόλυτο των νικών μέχρι το τέλος παίζοντας για την υστεροφημία του και περιμένοντας παράλληλα ένα μικρό θαύμα της τελευταίας στιγμής προσδοκώντας σε ένα στραβοπάτημα του Πανσεραϊκού κόντρα στη Δόξα Δράμας.

Το πόσο πιθανό είναι το τελευταίο σενάριο δεν είμαστε σε θέση ούτε να το κρίνουμε ούτε να το εξετάσουμε, αυτό όμως που είναι απαραίτητο να συμβεί είναι οι παίκτες της ομάδας να μην παρασυρθούν από την όποια απογοήτευση μπορεί να νιώθουν και να παίξουν με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τελευταίου τριπόντου της χρονιάς.

Μοιάζει με ένα τεράστιο κακόγουστο και πικρό ψέμα, όμως η ομάδα δεν είναι το φαβορί και στηρίζει το μέλλον της σε εξωγενείς παράγοντες, κάτι που αναμφίβολα δεν αρμόζει και δεν συνάδει με την ιστορία της. Επειδή όμως ο καθένας μας έχει την υποχρέωση σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να είναι πραγματιστής πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμη φορά πώς για ότι συμβεί θα έχει την ευθύνη ο ΑΡΗΣ. Μπορεί στον δεύτερο γύρο να έκανε μια καλή πορεία με 9 συνεχόμενες νίκες, ωστόσο οι πολλές βαθμολογικές απώλειες του πρώτου γύρου και η πικρή ήττα στη Δράμα κοστίζουν πάρα πολύ ακριβά στους κίτρινους και αντί να έχουμε το τέλος μιας απλά καλής χρονιάς στην οποία επετεύχθει το αυτονόητο φτάσαμε να παρακολουθούμε τα παιχνίδια με κομμένη την ανάσα και την αγωνία στα ύψη για το αν ο ΑΡΗΣ εντέλει θα βγει χωρίς συνέπειες από μια δύσκολη, όσο και πρωτοφανή κατάσταση που σε όλους μας φαίνεται ξένη. Από την άλλη πλευρά ναι μεν ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ΑΡΗΣ, μιας και δεν αντιμετώπισε όπως έπρεπε τις καταστάσεις και τις συνθήκες που προέκυψαν, ωστόσο μας είναι δύσκολο να ξεχάσουμε και κάποια πράγματα τα οποία είδαμε να συμβαίνουν με ομάδες να μετατρέπονται κάθε βδομάδα σε Μπαρτσελόνα και να ξεχνούν τι σημαίνει η λέξη ήττα με μόνη εξαίρεση βέβαια το παιχνίδι που έδωσαν απέναντι στον ΑΡΗ στο οποίο όχι απλώς ηττήθηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε το χώρο του κέντρου.

Όλα τα παραπάνω, όμως ανήκουν στο παρελθόν και όσες αναφορές κι αν γίνουν σε γεγονότα του παρελθόντος δεν γίνεται να αλλάξουν τα πράγματα το δεδομένο είναι ότι η επόμενη μέρα της ομάδας κρέμεται από μια λεπτή κλωστή η οποία αν δεν προσέξουμε είναι εύκολο να σπάσει. Όλοι ελπίζουμε σε κάτι γιατί απλά μόνο αυτό είμαστε σε θέση να κάνουμε, από εκεί και πέρα το πώς θα ολοκληρωθεί η χρονιά δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς ούτε φυσικά μπορεί να το προδικάσει κάποιος, αφού η ρευστότητα των καταστάσεων που επικρατούσαν στον Σύλλογο έμελλε να κάνει και φέτος την εμφάνιση της από εκεί που κανένας δεν το περίμενε. Τα όποια δημοσιεύματα λαμβάνουν χώρα και στοχεύουν στην αναμόχλευση πιθανών σεναρίων είναι τουλάχιστον μέχρι και την τυπική ολοκλήρωση του πρωταθλήματος άκαιρα και άσκοπα όση βάση κι αν αυτά διαθέτουν. Ο κόσμος οφείλει να μείνει αμέτοχος σε αυτό το βομβαρδισμό πληροφοριών και να επικεντρώσει την προσοχή του στην τελευταία σταγόνα του μαρτυρίου η οποία για πολλούς μοιάζει καμένο χαρτί, άλλα στη συγκεκριμένη φάση που βρίσκεται η ομάδα και το πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.

Προτεινόμενα Άρθρα