Το άρθρο 44, η εφορία και οι άλλοι δρόμοι του Ερασιτέχνη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ακόμη ένα θέμα που απασχολεί πλέον τον σύλλογο

Το «όχι» της εφορίας στον Ερασιτέχνη -παρά την αρχική θετική στάση της- για την διάθεση των 25 χιλιάδων ευρώ του… περιβόητου δεσμευμένου λογαριασμού στο άρθρο 44, ήρθε για να προστεθεί στα ήδη αρκετά προβλήματα του συλλόγου.

Οι άνθρωποι της ομάδας βρέθηκαν πάλι σε αδιέξοδο από την στιγμή που δεν μπορούν να εκταμιεύσουν τα χρήματα, για αυτό στράφηκαν σε άλλες λύσεις. Το περασμένο Σάββατο, στελέχη του Ερασιτέχνη είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η λύση που προκρίνεται μέχρι μέχρι στιγμής, είναι η διάθεση 14.700 ευρώ στο ΙΚΑ και τα υπόλοιπα στο ΦΠΑ, στην εφορία ή σε διοικητικά πρόστιμα τα οποία υπάρχουν. Εφόσον δεν προκύψει κάποια καλύτερη επιλογή., τότε οπ ΑΣ θα προχωρήσει προς αυτή την λύση, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Παράλληλα, η κουβέντα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών περιελάμβανε και το θέμα της ρύθμισης των χρεών του Ερασιτέχνη. Ο σύλλογος δεν προλαβαίνει την πρώτη διορία της ρύθμισης, εκτός απροόπτου όμως θα δοθεί παράταση και έτσι ο Ερασιτέχνης θα έχει περιθώριο για να οργανωθεί και να μπει στην ρύθμιση.

Προτεινόμενα Άρθρα