«Να φέρουμε τα παιδιά πίσω στις ακαδημίες»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Ο,τι και αν κάνω, είναι λόγω της αγάπης μου για τον ΑΡΗ».

Στην κατάσταση των ακαδημιών και την νέα προσπάθεια που γίνεται σε ασυτές αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καραμανλής, μιλώντας στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο υπεύθυνος των ακαδημίων της ομάδας είπε για την συμφωνία με τα ΤΕΦΑΑ για την διάθεση των γηπέδων, όπως και για την προσπάθεια να επιστρέψουν ξανά τα παιδιά στον σύλλογο.

Αναλυτικά: 

Για την απόφαση του αναλάβει τις ακαδημίες: «Ο,τι και αν κάνω, το κάνω για την αγάπη μου για τον ΑΡΗ και τις ακαδημίες».

Για τα προβλήματα που συνάντησε: «Οι δυσκολίες ήταν πολλές. Εζησα τις ακαδημίες εδώ και τέσσερα χρόνια από κοντά και έβλεπα τα προβλήματα. Με την παρότρυνση και του πεθερού μου, Αλέκου Αλεξιάδη, αποφάσισα να ασχοληθώ με τις ακαδημίες και να βάλω ένα λιθαράκι.

Εχει επέλθει ένας μαρασμός στις ακαδημίες. Οταν ήταν στην Σούπερ Λιγκ, είχε φτάσει να έχει 500 παιδιά στις ακαδημίες. Τώρα ο αριθμός μειώθηκε στα 180. Θα κάνουμε μία προσπάθεια για να φέρουμε πίσω αυτά τα παιδιά».

Για την συμφωνία με τα ΤΕΦΑΑ για την διάθεση των γηπέδων: «Εδώ και δύο μήνες, με την βοήθεια του Λεωνίδα Βόσδου, μιλούσαμε με τον πρύτανη για να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο χόρτου των ΤΕΦΑΑ. Ηταν καινούργιο αλλά έμεινε αχρησιμοποίητο και καταστράφηκε. Η λύση που βρέθηκε ήταν να τους κάνω κάποιες εργασίες μέσα στον χώρο του ΤΕΦΑΑ και σαν αντάλλαγμα θα μας δώσουν το γήπεδο, το οποίο μας παραχώρησαν για τρία χρόνια».

Για την σύνδεση των ακαδημιών με την πρώτη ομάδα: «Είναι ένα από τα παράπονα μου, ότι δεν υπάρχει σύμπνοια των ακαδημιών με την πρώτη ομάδα. Προσπάθησα να κάνω κάποιο ραντεβού με τον κ. Καλαϊτζίδη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα το δούμε την νέα σεζόν».

Για την προσεχή δραστηριότητας των ακαδημιών: «Οι γεννημένοι το 2002 θα συμμετάσχουν σε ένα τουρνουά στην Γερμανία, στις 15 Ιουλίου. Επίσης έχουμε ένα τουρνουά και στην Δράμα. Θα κάνουμε και ένα καμπ το καλοκαίρι στην Χαλκιδική, στο Πευκοχώρι το οποίο είναι και η γενέτειρα μου».

Για τις βασικές ανάγκες που έχουν οι ακαδημίες: «Από την πλευρά της πρώτης ομάδας, θέλουμε μία υποστήριξη. Με νύχια και με δόντια κάνω ο,τι μπορώ για να στηρίξω αυτά τα τμήματα. Για να μπούμε στο γήπεδο, γίνεται ολόκληρο θέμα. Θα ήθελα να δεθούν πιο πολύ οι ακαδημίες με την πρώτη ομάδα και να γίνουμε ένα. Να υπάρχει έστω και μία ηθική στήριξη».

Προτεινόμενα Άρθρα