Να αντιληφθούμε όλοι ποιον Σύλλογο υπηρετούμε

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Σαχινίδης γράφει για την μεγάλη ευθύνη- υποχρέωση που έχουν όλοι ασχολούνται με τα πράγματα της ομάδος να αναλογιστούν το ποια ομάδα υπηρετούν ο καθένας από το δικό του πόστο.

Σίγουρα μετά από μια πλήρως αποτυχημένη αγωνιστική χρονιά πολλά είναι αυτά που θα ειπωθούν, άλλα τόσα αυτά που μπορεί να γραφτούν, ωστόσο όλα αυτά οφείλουν πάντα να γίνονται με γνώμονα το καλό και την ευημερία της ομάδας η οποία εδώ και μια εβδομάδα είναι διαρκώς σε εγρήγορση και αναζητά τρόπους ώστε να σώσει ότι μπορεί να σώζεται.

Από εκεί και πέρα το να γράφεται συνέχεια ότι το αίτημα του ΑΡΗ για την άνοδο μέσω των αγώνων μπαράζ είναι δίκαιο είναι σε κάθε περίπτωση άσκοπο από τη στιγμή που η ομάδα υποχρεούνται να διαφυλάξει και να διασφαλίσει πάση θυσία τα συμφέροντα της, όμως ακόμη κι αν ο Σύλλογος δικαιωθεί σε αυτή τη δύσκολη μάχη που έχει να δώσει αρχής γενομένης από την Τετάρτη όπου ο Άλεξ Κάλας θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή Θα είναι τεράστιο σφάλμα όλων μας να παραμερίσουμε τα πάρα πολλά λάθη που έγιναν και να επικεντρωθούμε μόνο στο ότι έστω και έμμεσα ο στόχος επετεύχθει. Προς αποφυγή των όποιων παρεξηγήσεων ευχή όλων είναι ο ΑΡΗΣ του χρόνου να αγωνίζεται στην Football League, από την άλλη πλευρά όμως η λάθος χειρισμοί που ανάγκασαν την ομάδα να εφαρμόσει εξωαγωνιστηκές μεθόδους για να πετύχει το στόχο της πρέπει να περάσουν από τη σφαίρα της κριτικής και του σχολιασμού, καθώς εάν ο ΑΡΗΣ ήταν αυτός που έπρεπε να είναι οι συγκεκριμένες γραμμές δεν θα είχαν κανέναν απολύτως λόγο να γραφούν και η ομάδα απερίσπαστη θα ετοίμαζε τα αγωνιστικά της πλάνα για την επόμενη εξίσου δύσκολη χρονιά.

Βάσει όμως των δεδομένων που υπάρχουν τώρα πρέπει άπαντες να προσγειωθούμε στην σκληρή όσο και ζοφερή πραγματικότητα μη αφήνοντας έτσι κανέναν και τίποτα να μας επηρεάσει. Πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση πώς μιλάμε για τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης τον ΑΡΗ όλης της Ελλάδας ο κόσμος του οποίου πριν μερικά χρόνια όχι απλώς δεν φανταζόταν πώς η ομάδα του δεν θα μπορέσει να ανέβει αγωνιστικά από την Γ’ Εθνική, αλλά ονειρευόταν ακόμη περισσότερες ευρωπαϊκές διακρίσεις που θα καθιέρωναν την ομάδα στο πάνω ράφι του εγχώριου πρωταθλήματος και της Ευρώπης σε γενικότερο βαθμό. Είναι απολύτως δικαιολογημένοι όσοι κάνουν λόγο για στιγμές ντροπής και μέγιστης προσβολής του εμβλήματος του ΑΡΗ, ωστόσο τώρα ο στόχος είναι κοινός και αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία μονόδρομο. Επιβάλλεται να γίνει το πρώτο βήμα για την αναγέννηση της ομάδας χωρίς αυτό να σημαίνει πώς τα όποια λάθη έγιναν δεν θα σημειωθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα