“Η ΕΠΟ οφείλει να εφαρμόσει τον ΚΑΠ”

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Την κάθε αφορμή και δήλωση αναζητούν με λύσσα συγκεκριμένοι κύκλοι και ΜΜΕ που από την στιγμή που αποχώρησε από τα πεπραγμένα ο… χορηγός τους κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την άνοδο της ομάδας.

Ο κόσμος του ΑΡΗ φυσικά και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα παιχνίδια του κάθε μέσου “ενημέρωσης” που προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα, τίθεται ξεκάθαρα απέναντι στα συμφέροντα του συλλόγου.

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε καθημερινά…σκέψεις για 18 ομάδες από την ΕΠΟ, ότι δεν πρόκειται να περάσει το αίτημα του ΑΡΗ, ότι ο Κοντονής δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους γιατί υπάρχει αυτοδιοίκητο. Καμία όμως κριτική διάθεση απέναντι σε όλους αυτούς, καμία στήριξη στην προσπάθεια του ΑΡΗ. Αντί να τονίζουν τα επιχειρήματα του ΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΑ, μέσα που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα ορισμένα χαρακτηρίζονται και ως…αρειανά, μάχονται με λύσσα για να μην ανέβει ο ΑΡΗΣ!

Μέχρι πριν ένα μήνα έλεγαν ότι ανεβαίνει μόνο ο πρώτος. Τώρα; Κυβίστηση!

Η ξεφτίλα τους είναι τόσο μεγάλη, που θέσεις όπως αυτές που φιλοξενήθηκαν το πρωί στο LIBERO 107,4 και το AllAboutARIS δεν τις αναπαράγουν. Ο Ανδρέας Μαλάτος και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Δημητρίου στην ουσία δικαίωσαν τον ΑΡΗ με τις θέσεις τους, αλλά την ίδια στιγμή και η κουτσή Μαρία να τοποθετηθεί με αρνητικό τρόπο γίνεται πρώτο θέμα!.

Ο κ. Κοντονής στην τοποθέτηση του στον Δ. Κανελλάκη πριν από λίγο: «Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θα δω οποιονδήποτε θέλει να με συναντήσει, είτε είναι παράγοντας του ποδοσφαίρου, είτε άλλου αθλήματος. Προχθές μάλιστα συνάντησα εξαιρετικούς συναδέλφους που εκπροσωπούσαν την ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ.

Δεν μπορεί να ζητήσει κανένας από τον αρμόδιο Υφυπουργό να εφαρμόσει το καταστατικό μιας ομοσπονδίας, αυτό πρέπει να το ζητήσει από τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Εδώ υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε επιτέλους πώς λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Η νομιμότητα των αποφάσεων των οργάνων θα κριθεί από τα δικαστήρια, όχι από την εκτελεστική εξουσία».

Και φυσικά αυτό που θα σημειώσουμε εμείς είναι πάρα πολύ απλό. Αν η ΕΠΟ δεν εφαρμόσει το καταστατικό, ποιος θα είναι αυτός που θα επιβάλει τη νομιμότητα; Στις περιπτώσεις ππου δεν το έπραξε, δεν υπήρξε παρέμβαση της Πολιτείας. Ένα μέσο που θέλει το συμφέρον του ΑΡΗ δεν πρέπει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση; Να μην πάει ο Κάλας στον Κοντωνή; 

Γενίτσαροι με όλη την σημασία της λέξεως.

Προτεινόμενα Άρθρα