«Θετικό το κλίμα, "καθαρός" ο Κάλας»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Σημαντικό να παρουσιάζεται ο ίδιος στους θεσμικούς φορείς»

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Χρήστος Γρόλλιος για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ και τα αποτελέσματα της χτεσινής συνάντησης με τον Σταύρο Κοντονή.

Ο νομικός του ΑΡΗ φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air», αναφέρθηκε στο ραντεβού με τον Υφυπουργό ΑΘλητισμού, ενώ μίλησε επίσης για την ομάδα μπάσκετ αλλά και για το ανδρικό βόλεϊ.

Για το χτεσινό ραντεβού με τον Σταύρο Κοντονή: «Οταν φύγαμε από αυτή την συνάντηση, αισθανόμασταν πολύ καλύτερα απ’ ότι πριν μπούμε. Είναι θετικά τα πράγματα, αλλά κανείς δεν μπορεί τίποτα αν δεν επιτευχθεί ο τελικός στόχος του ΑΡΗ. Πάντως το κλίμα ήταν θετικό. Με δεδομένη ότι δεν έχουν δηλωθεί οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις αντίστοιχες κατηγορίες, είναι πρόωρο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Πρέπει πρώτα να δούμε τα κενά που θα δημιουργηθούν στην Φούτμπολ Λιγκ. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες διορίες από την ΕΠΟ, ώστε οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Φούτμπολ Λιγκ, να προετοιμαστούν αναλόγως. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η προσπάθεια του Αλεξ Κάλας. Να έχει δηλαδή επαφές όχι μόνο με την Πολιτεία, αλλά και με τους φορείς του ποδοσφαίρου».

Για το χρονικό περιθώριο των 15-30 ημερών για το οποίο έκανε λόγο ο Αλεξ Κάλας: «Λογικά θα ξεκαθαρίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Μετά πρέπει να ξεκινήσει και η σύσταση της νέας ανώνυμης εταιρίας. Πρόκειται να ψηφιστεί νέος νόμος, ο οποίος θα δίνει την δυνατότητας σε κάποια σωματεία να λάβουν μέρος στην Β’ Εθνική ακόμη και ως ερασιτεχνικά».

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα είναι έτοιμος για νέα ΠΑΕ, στις 15 Ιουνίου: «Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και συνεκτιμώντας αυτά που συνέβησαν πέρυσι, ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είναι έτοιμος να προχωρήσει στην σύσταση νέας ΠΑΕ. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα μελλούμενα. Είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητας. Πάντως μετά την χτεσινή ημέρα, είμαι πιο ήσυχος απ ότι ήμουν πριν».

Για την παρουσία του Αλεξ Κάλας στην Αθήνα και τον ρόλο που έπαιξε: «Είναι σημαντικό να παορυσιάζεται ο ίδιος στους θεσμικούς φορείς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει φέρει χρήματα. Η παρουσία του ήταν θετική. Είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο να έχει μία προσωπική αντίληψη για το εγχείρημα στο οποίο είχε εμπλακεί. Του το είχα ζητήσει και εγώ να έρθει για να δει ακριβώς από κοντά τι γίνεται και να διαμορφώσει την δική του άποψη. Να γνωρίσει πρόσωπα. Είναι ένα καθαρό πρόσωπο και έρχεται να συμμετέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο πλαίσιο μίας εξυγίανσης. Σε αυτό το σημείο υπήρξε ταύτιση απόψεων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει τέτοια άτομα».

Για το μπάσκετ και αν έγινε αναφορά στην χθεσινή συνάντηση: «Η κλήση θα κοινοποιηθεί στην ΚΑΕ μέσα στις επόμενες ημέρες. Θα ήταν αδόκιμο να μιλήσουμε στον κ. Κοντονή για το μπάσκετ χθες. Η θητεία των μελών του ΑΣΕΑΔ τελειώνει στις 30/05. Συνεδριάζει σε τρία τμήματα, την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα. Εγώ πιστεύω η υπόθεση θα δικαστεί στις 4 του μηνός. Αυτό είναι το πλέον πιθανό, με βάση τις συζητήσεις που είχα. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ θα ζητήσει την άμεση έκδοση, για να προλάβει ενδεχομένως τα πλέι οφ. Στην υπόθεση του Παναθηναϊκού, η απόφαση εκδόθηκε σε οκτώ μέρες».

Για το ανδρικό βόλεϊ: «Εκφράστηκε μία άποψη από κάποιος μέλος, για ανστολή λειτουργίας του τμήματος. Με βρίσκει αντίθετο λόγω της ιστορίας του ΑΡΗ, ενώ αν συμμετάσχεις ξανά στο πρωτάθλημα, θα πρέπει πάλι να πληρώσεις τα χρέη σου. Το ίδο έγινε με την Ορεστιάδα. Υπάρχει ένα συσσωρευμένο χρέος από παλαιότερες χρήσεις. Θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες. Υπάρχουν συζητήσεις με δύο άνθρωπους που θέλουν να συνεισφέρουν. Αν πλαισωθούν και από άλλους, ίσως βγει η επόμενη χρονιά. Πρέπει να βρεθεί ένα ποσό, όχι πολύ μεγάλο, μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ο ΑΣ πρέπει να συνδράμει στο τμήμα».

Για ενδεχόμενη εμπλοκή του Μιχάλη Ζορπίδη στην ομάδα: «Θα ήταν ευχής έργο να ασχοληθεί. Είναι κοντά στο τμήμα, το θέμα είναι αν θα έχει μία κυριαρχική θέση στην διοίκηση. Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό».

Προτεινόμενα Άρθρα