Ο ΑΡΗΣ δεν ζητά βοήθεια, αλλά δικαιοσύνη

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Σαχινίδης γράφει για τη συνάντηση του Άλεξ Κάλας με τον Υφυπουργό αθλητισμού και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο ΑΡΗΣ μπορεί να ελπίζει ότι οι διαβεβαιώσεις τις οποίες έλαβε θα εφαρμοστούν στην πράξη.

Η χθεσινή μέρα αν μη τι άλλο ήταν πολύ σημαντική για τον ΑΡΗ και το μέλλον του αφού η συνάντηση του Άλεξ Κάλας με τον Κ. Σταύρο Κοντονή μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή ούτως ώστε ένα πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα να περάσει από τη θεωρία στην πράξη και τα πράγματα να πάρουν σιγά-σιγά το δρόμο τους.

Οι διαβεβαίωσεις τις οποίες έλαβαν οι άνθρωποι της ομάδας για την τήρηση των νόμων και των κανόνων δικαίου αποτελούν αναμφίβολα ένα πρώτο βήμα προς την επίτευξη του στόχου-μονόδρομου, αλλά επειδή και σε παρελθοντικούς χρόνους έχουμε βρεθεί πολλές φορές προ εκπλήξεως οφείλουμε μέχρι να οριστικοποιηθεί τυπικά το οτιδήποτε να κρατάμε μικρό καλάθι. Το μόνο βέβαιο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν ζητά ούτε κάποια χάρη ούτε φυσικά κάποια προσωπική εξυπηρέτηση και το μόνο που θέλει είναι το δίκαιο αίτημα του να βρει εφαρμογή και να επικρατήσει ΄με βάση τους κανόνες του Κ.Α.Π. που για μια ακόμη φορά υπενθυμίζουμε πώς αναφέρουν ότι το οποιοδήποτε κενό προκύπτει στη Football League καλύπτεται από την παρακάτω κατηγορία. Είναι πραγματικά εξωφρενικό και απίστευτο το γεγονός ότι αυτό που θεωρείται δεδομένο στις χώρες του εξωτερικού εδώ να φαντάζει πρωτοφανές και παράξενο. Αυτή η παραπλανημένη εντύπωση επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα γιατί όπως όλοι οι υπόλοιπο χώροι έτσι κι ο αντίστοιχος του αθλητισμού αποτελεί μια μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας.

Από εκεί και πέρα επειδή πολύ είναι οι καλοθελητές που μόλις πληροφορήθηκαν πώς οι άνθρωποι του ΑΡΗ θα επισκεφτούν το Υπουργείο αθλητισμού έσπευσαν αμέσως να πουν ότι η ομάδα επειδή δεν τα κατάφερε αγωνιστικά προσπαθεί να βρει διάφορα εξωαγωνιστικά τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό της θα θέλαμε να υπενθυμιστεί προς πάσα κατεύθυνση πώς καμία τράπεζα δεν άνοιξε Κυριακή για το χατήρι του Συλλόγου ούτε φυσικά τα χρέη του έμειναν επί χρόνια στο ψυγείο, αντιθέτως είναι γνωστό πώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο ΑΡΗΣ είναι από τις πραγματικά ελάχιστες ομάδες που πληρώνουν ακριβά τα λάθη τους. Τέτοιου είδους στάσεις και συμπεριφορές δεν μπορούν να προξενήσουν σε κανέναν μας καμία απολύτως έκπληξη, καθώς η ομάδα έχει συνηθίσει να δέχεται τρικλοποδιές από ανθρώπους που πάντα θυμούνται το καλό του αθλητισμού όταν πρόκειται για θέματα του ΑΡΗ ενώ έχουν την τάση να λησμονούν όλως τυχαίως το πώς ενεργούν όταν το θέμα αφορά άλλες ομάδες της πόλης.

Προτεινόμενα Άρθρα