Όταν το κύρος και η αξιοπρέπεια δεν φθείρονται στον χρόνο…

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ορισμένες φορές μέσα στον κύκλο της ζωής έρχεται μια στιγμή που κάποιος ενδέχεται εξαιτίας των συνθηκών και κάποιων περιστάσεων αναγκάζεται να πέσει πολύ χαμηλά κι από εκεί που έδειχνε δυνατός ξαφνικά να βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επανακάμψει ανακτώντας την χαμένη του δύναμη.

Τότε λοιπόν είναι που δεν πρέπει να χάσει το κύρος και την αξιοπρέπεια του ούτως ώστε να μην τον λυπηθεί ο οποιοσδήποτε, αντίθετα πρέπει να βρει το σθένος και παλεύοντας καθημερινά να επανέλθει ακόμη πιο δυνατός με εξίσου μεγαλύτερο πείσμα.

Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν άσχετα σε ότι έχει να κάνει με την αγαπημένη μας ομάδα, όμως αν κάποιος μπει στη διαδικασία να αναλογιστεί τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον Σύλλογο θα καταλάβει πώς δεν είναι καθόλου έτσι.

Το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης αποτελεί αναμφίβολα μια γροθιά στο στομάχι αυτών που όλα αυτά τα χρόνια απαξιώνουν την δυναμική του ΑΡΗ και του κόσμου του επειδή απλά δεν έχουν την δύναμη να τη φθάσουν οι ίδιοι.

Σε περιόδους που η ομάδα είναι βαριά άρρωστη και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να σβήσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη ήρθε η κατάλληλη απάντηση και μάλιστα από τον χώρο του εξωτερικού, ένα μήνυμα στήριξης και αμέριστης συμπαράστασης που ξέρουν όπως άλλωστε έχουν αποδείξει πολλές φορές πολύ καλύτερα από κάποιους άλλους τι σημαίνει να είσαι ΑΡΗΣ.

Εύκολα μπορούμε λοιπόν να παρατηρήσουμε πώς η αγωνιστική κατάσταση με το κύρος και την αξιοπρέπεια μιας ομάδας είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, τον ΑΡΗ όλης της Ελλάδας για χάρη του οποίου έχουν γραφτεί στο παρελθόν και συνεχίζουν να γράφονται μέχρι σήμερα πάρα πολλά διθυραμβικά και τιμητικά σχόλια που αναμφισβήτητα του αξίζουν και αρμόζουν στην εμβέλεια του Συλλόγου και του κόσμου του.

Επιπλέον τέτοιου είδους σχόλια οφείλουν να γεμίσουν τους ανθρώπους της ομάδας με ευθύνη διότι θα μπορούσε να πει κανείς πώς επιβάλλουν έμμεσα την γρήγορη επιστροφή του στα ψηλά στρώματα του εγχώριου, αλλά και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Προτεινόμενα Άρθρα