Νικητής ο Μπλάτερ, αποσύρθηκε ο Αλί!

από AllAboutARIS

Ο Σεπ Μπλάτερ πήρε 133 ψήφους στις εκλογές της FIFA και η διαδικασία οδηγήθηκε σε δεύτερο γύρο, ωστόσο ο Πρίγκιπας Αλί (73 ψήφους) ανακοίνωσε ότι αποσύρεται!

Τελικά το σκάνδαλο, οι συλλήψεις και οι κατηγορίες δεν επηρέασαν την παραμονή του Σεπ Μπλάτερ για ακόμα τέσσερα χρόνια στην ηγεσία της FIFA. Ο νυν παντοδύναμος άνδρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πήρε 133 ψήφους έναντι 73 του μοναδικού αντιπάλου του, Πρίγκιπα Αλί μπιν αλ Χουσεΐν. Ωστόσο, αρχικά το ξεκάθαρο αυτό προβάδισμα δεν ήταν αρκετό για την επανεκλογή του. Γι’ αυτήν απαιτούνταν βάσει καταστατικού 140 ψήφοι. Κατά συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να κριθεί σε δεύτερο γύρο, που θα διεξαγόταν αμέσως μετά.

Ο Πρίγκιπας Αλί όμως παραδεχόμενος ουσιαστικά την ήττα του, αποσύρθηκε από την διαδικασία και έτσι ο 79χρονος παράγοντας θα συνεχίσει για 5η διαδοχική φορά (από το 1998) ως πρόεδρος της FIFA.

Αμέσως μετά τη νίκη του, ο Μπλάτερ ανέβηκε στο μικρόφωνο. Εκείνη τη στιγμή υπήρξε κάποια αμηχανία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν αρκετές αποδοκιμασίες εις βάρος του. Εκείνος τις αντιμετώπισε αδιάφορα και απλά σήκωσε τα χέρια του πανηγυρίζοντας, για να συνεχίσει με τη θριαμβολογία:

«Η ηλικία μου δεν είναι πρόβλημα. Κάποιοι άλλοι είναι 50 ετών και φαίνονται μεγαλύτεροι από μένα. Μου αρέσει πολύ αυτή η δουλειά και είμαι ο ιδανικός γι’ αυτήν. Let’s go Fifa, let’s go Fifa», για να προσθέσει…

«Σίγουρα είχαμε κάποια προβλήματα. Θα τα λύσουμε όλα. Αναλαμβάνω την ευθύνη να φτιάξω ξανά σωστά τη FIFA. Ολοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Είμαι ένας θρήσκος άνθρωπος και θα μας βοηθήσει ο Θεός, ο Αλάχ, σε όποιον πιστεύει ο καθένας μας, να δημιουργήσουμε μία τέλεια FIFA. Υπόσχομαι ότι στο τέλος της θητείας μου θα παραδώσω στον διάδοχο μου μία τέλεια Ομοσπονδία»! Η ατζέντα του Μπλάτερ προβλέπει επιπλέον focus στο ποδόσφαιρο γυναικών και στο beach soccer, καθώς και συνέχεια στην πολιτική της στήριξης στις υποβαθμισμένες ποδοσφαιρικά χώρες. στοχεύοντας πλέον στην ήπειρο της Ωκεανίας.

Προτεινόμενα Άρθρα