Τα προαπαιτούμενα της επόμενης κίνησης

από AllAboutARIS

Ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League, επικύρωση βαθμολογιών και δήλωση συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική από τις ομάδες που το έχουν αποφασίσει πρέπει να περιμένουν ο ΑΡΗΣ.

Η χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ να πορευτεί με την προκήρυξη που αναφέρει 20 ομάδες την επόμενη σεζόν στη Football League αποτελεί τη δεύτερη καλή είδηση για τον ΑΡΗ μετά την απόφαση της ίδιας της Football League την περασμένη Παρασκευή. Ο ΑΡΗΣ πέτυχε δηλαδή η οποιαδήποτε απόφαση αναδιάρθρωσης να ισχύσει από την σεζόν 2016-17 και του χρόνου να διεξαχθεί πρωτάθλημα με 20 ομάδες που σημαίνει ότι εφόσον προκύψουν κενά, θα πρέπει να καλυφθούν από τη Γ΄ Εθνική.

Το ζήτημα από χθες για τους κίτρινους είναι το πότε ακριβώς χρονικά θα συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως έλεγαν άλλωστε χθες τα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΟ, πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα της Football League, να επικυρωθούν οι βαθμολογίες στις δυο κατηγορίες και φυσικά να δηλώσουν και επίσημα συμμετοχή στη Γ΄ όσες ομάδες αδυνατούν λόγων οικονομικών να αγωνιστούν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Δηλαδή χονδρικά θα χρειαστούν άλλες δυο εβδομάδες αναμονής το λιγότερο αφού για να υποχρεωθεί η ΕΠΟ να εφαρμόσει τον ΚΑΠ θα πρέπει πρωτίστως να δημιουργηθούν κενά στον προκαθορισμένο βάσει προκήρυξης αριθμό των 20 ομάδων.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη από χθες και η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος που επιδιώκει να ασκήσει στο μέτρο που μπορεί πιέσεις στη Football League ώστε να θέσει ένα χρονικό όριο κατά το οποίο θα πρέπει οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Ο λόγος είναι προφανής. Όταν με το καλό προκύψουν θέσεις, θα πρέπει ο ΑΡΗΣ να καταθέσει επίσημα αίτημα βάσει του οποίου θα αποφασίσει η ΕΠΟ.

Προτεινόμενα Άρθρα