Τέλος τα παραδείγματα… ΑΕΚ, ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Διαβάστε ποιοι θα είναι οι όροι για να μπορεί μια τέτοια ομάδα να προβιβάζεται στη Football League.

Η ΑΕΚ, ο Άρης και… τέλος! Μετά από σχετική απόφαση, ο οικειοθελής υποβιβασμός ομάδας στην Γ’ Εθνική δεν θα σημαίνει και “σβήσιμο” όλων των χρεών της! Όπως αποφασίσθηκε χθες, από την αγωνιστική σεζόν 2016-17 μια ομάδα που έχει “πέσει” με τη δική της θέληση στην Γ’ κατηγορία θα πρέπει να μένει υποχρεωτικά σε αυτή για τις επόμενες δύο σεζόν…  Η άνοδος στη Football League θα γίνεται εάν πληροί δύο προϋποθέσεις…

 

1. την πρώτη χρονιά να έχει τερματίσει από την πρώτη μέχρι και την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. 

2. τη δεύτερη, εκτός της θέσης που θα δίνει την άνοδο θα πρέπει να καταβάλλει και το 50% των χρεών που είχε σε παίκτες και προπονητές.

Αν δεν πληρώνει τα χρήματα αυτά θα μπορεί να αγωνίζεται αλλά με άλλο έμβλημα, χρώμα κτλ.

Η ΕΠΟ, εξάλλου, «προσφέρει» ακόμη μια διευκόλυνση στις ΠΑΕ, κατά την προσφιλή της τακτική: Πλέον, καταργείται ο μη ορισμός των αγώνων μιας ομάδας όταν έχει χρέη σε ποδοσφαιριστές από απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (βλέπε φέτος ο ΟΦΗ). Οι αγώνες της θα ορίζονται κανονικά και θα της αφαιρούνται μόνο βαθμοί, οι οποίοι και πάλι θα επιστρέφονται όταν οι οφειλές εξοφλούνται!

Τέλος, περνάει στον κανονισμό διάταξη σύμφωνα με την οποία όταν κάποιο μέλος ή μέτοχος ομάδας αποχωρεί από τη διοίκηση μιας ΠΑΕ μεσούσης της σεζόν (βλέπε Πάτσης-Νίκη Βόλου), το πρόσωπο αυτό δεν θα μπορεί να εμπλακεί ξανά με ομάδα για μια πενταετία!

Προτεινόμενα Άρθρα