Με το δεξί η Χιλή (Vid)

από AllAboutARIS

Ο Βιδάλ άνοιξε το σκορ στο 67΄ μετά από πέναλτι που κέρδισε με… έξυπνη βουτιά και ο Βάργκας στο 84΄ «σφράγισε» τη νίκη της Χιλής (2-0) κόντρα στο Εκουαδόρ του Κριστιάν Νομπόα, στην πρεμιέρα του Copa America!

Σέντρα για το Copa America της Χιλής τα ξημερώματα της Παρασκευής με τους διοργανωτές να ανοίγουν την αυλαία στο Σαντιάγο απέναντι στο Εκουαδόρ, το οποίο είχε στην αρχική του σύνθεση τον Κριστιάν Νομπόα του ΠΑΟΚ. Η Χιλή είχε τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, ήταν καλύτερη από το Εκουαδόρ, το οποίο άντεξε για 67 λεπτά κρατώντας το μηδέν.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως όταν ο Βιδάλ στο 65΄ κέρδισε πέναλτι, με τον άσο της Γιουβέντους να πέφτει εύκολα μέσα στην περιοχή μόλις κατάλαβε πως ο Μπολάνιος τον ακουμπάει… Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 67΄ η Χιλή άνοιγε το σκορ! Το Εκουαδόρ στο 81΄ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Βαλέντσια, αλλά η κοντινή κεφαλιά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε και από την στιγμή που δεν έγινε το 1-1, ήρθε ο Βάργκας στο 84΄ για να πλασάρει σωστά τον Ντομίνγκεζ, ύστερα από ασίστ του Αλέξις Σάντσες και να γράφει το τελικό 2-0. Πάντως στις καθυστερήσεις ο Ματίας Φερνάντες είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας για τα δύο τελευταία λεπτά την Χιλή με 10 παίκτες. Την επόμενη αγωνιστική οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν το Μεξικό, ενώ το Εκουαδόρ θα αγωνιστεί κόντρα στην Βολιβία.

Προτεινόμενα Άρθρα