«Είναι στημένη η υπόθεση…»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αγνωστο ακόμα αν ο Μαρινάκης θα βρεθεί αύριο στην Ευελπίδων

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ απολογείται σήμερα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός την Πέμπτη (18/6), μετά τις αναβολές που έχουν πάρει αμφότεροι. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα κλείσουν οι απολογίες των 33 κατηγορουμένων για την υπόθεση και ο φάκελος θα παραμείνει στα χέρια του Γιώργου Ανδρεάδη.

Για το ειδικό ανακριτή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανιζόταν τις τελευταίες ώρες έτοιμος να αιτηθεί την εξαίρεσή του, ωστόσο αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τους νομικούς του Προέδρου του Ολυμπιακού, γεγονός που σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα δώσει κανονικά το «παρών» την Πέμπτη στον τακτικό ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αποχώρησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Live Sport αναφέρει ότι ο Γιάννης Βρέντζος είναι ο επικρατέστερος να τον αντικαταστήσει, ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμη δεδομένο.

Ο Σαρρής στον Ανδρεάδη

Ο Γιώργος Σαρρής εμφανίστηκε λίγο μετά τις 9 και μπήκε στο γραφείο του Γιώργου Ανδρεάδη για να απολογηθεί. Μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά υπήρξε διακοπή ώστε να πάρουν μια ανάσα, αφού η απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ αναμένεται να κρατήσει αρκετή ώρα. Μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη θα ακολουθήσει ο εισαγγελέας και η απόφαση αν θα του επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος. 

Μετά από τρεις ώρες και 15 λεπτά η απολογία του διεκόπη προκειμένου να γίνει ένα μικρό διάλειμμα και μετά ανάπαυλα μίας ώρας, ο Σαρρής συνέχισε την απολογία του. Κατά της διάρκεια της διακοπής ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ, είπε: «Είναι στημένη η υπόθεση και εγώ είμαι το αλατοπίπερο. Ο Ανδρεάδης είναι ένας αξιόλογος δικαστικός και του έχω εμπιστοσύνη».

Νωρίτερα είχε πάει στην Ευελπίδων ο δικηγόρος του Μαρινάκη Θανάσης Βαρλάμης για να πάρει κάποια χαρτιά για την αυριανή απολογία του Προέδρου του Ολυμπιακού. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, παρουσιάστηκε στον κ. Ανδρεάδη για να ζητήσει αναβολή της απολογίας του πελάτη του για την Παρασκευή, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τον ειδικό ανακριτή. Και τελικά επιβεβαιώθηκε ότι ζήτησε αναβολή, επειδή την ίδια μέρα είχε και αλλού μία υπόθεση.

Νωρίς το πρωϊ εμφανίστηκε και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης, πιθανότατα ως μάρτυρας.

Απομάκρυναν τους δημοσιογράφους

Οταν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της απολογίας του Γιώργου Σαρρή, ο προϊστάμενος ασφαλείας στα δικαστήρια, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι με απόφαση του εισαγγελέα πρωτοδικών, πρέπει να απομακρυνθούν από τον δεύτερο όροφο, όπου είναι το γραφείο του Γιώργου Ανδρέαδη και να πάνε στο ισόγειο, κάτι που έγινε…

Πηγή: gazzetta.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα