Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Σαρρή!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Διαβάστε ποιοι όροι επιβλήθηκαν στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», μια μέρα πριν απολογηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης! 

Μετά την πολύωρη απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ο άνθρωπος που επί χρόνια κινούσε τα νήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Αυτός, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και παρότι ο Γιώργος Σαρρής αρνήθηκε τις κατηγορίας, του επέβαλε τρεις περιοριστικούς όρους:

α) Απαγόρευση κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
β) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
γ) Εγγύηση 50.000 ευρώ για να παραμείνει ελεύθερος.

Ακριβώς οι ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και στον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θόδωρο Κουρίδη, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Σαρρή και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, φέρεται ως εκ των «διευθυντών» της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πιο κρίσιμη μέρα πριν από την επόμενη!

Σημαντική μέρα ήταν η σημερινή στην Ευελπίδων για την πολύκροτη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Νωρίς το πρωί, ο δικηγόρος του Βαγγέλης Μαρινάκη ζήτησε μια επιπλέον ημέρα προθεσμία για να απολογηθεί ο πελάτης του, ωστόσο ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, του την αρνήθηκε. Έτσι, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναμένεται να απολογηθεί κανονικά αύριο. Πάντως, η πλευρά Μαρινάκη δεν προτίθεται να ζητήσει εξαίρεση του ανακριτή, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπός του.

Η απολογία Σαρρή

Ο Γιώργος Σαρρής βρέθηκε από τις 9:10 στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, για να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για τέσσερα κακουργήματα.

Αυτά είναι:

α) Συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,

β) Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,

γ) Απόπειρα εκβίασης και κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και

δ) Δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Η απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, όπως αναμενόταν, κράτησε αρκετές ώρες, με τον Γιώργο Σαρρή να αρνείται κάθε κατηγορία.

Περίπου στις 12:30 ο ανακριτής διέκοψε για περίπου μισή ώρα την απολογία του Γιώργου Σαρρή. Στο διάστημα αυτό και ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ περίμενε να επιστρέψει ο ανακριτής για να συνεχιστεί η διαδικασία, δημοσιογράφοι τον πλησίασαν για να τον ρωτήσουν πώς κυλάει η απολογία. Αυτό που αρκέστηκε ο Γιώργος Σαρρής να πει είναι πως «η υπόθεση είναι στημένη», ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Γιώργο Ανδρεάδη, για τον οποίο μίλησε με καλά λόγια!

Ακολούθως, μετά τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της απολογίας, ο Γιώργος Σαρρής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγύηση 50.000 ευρώ για να παραμείνει ελεύθερος!

Διαψεύδει ο Βαρλάμης

Πριν τον Γιώργο Σαρρή στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς βρέθηκε ο εκ των δικηγόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη, Θανάσης Βαρλάμης. Βγαίνοντας μετά από λίγο από το γραφείο του Γιώργου Ανδρεάδη ο κύριος Βαρλάμης διέψευσε κατηγορηματικά ότι η πλευρά Μαρινάκη θα υποβάλει αίτημα εξαίρεσης του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα και πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα απολογηθεί κανονικά αύριο (Πέμπτη 18/6) το πρωί ενώπιον του Γιώργου Ανδρεάδη.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος ο δικηγόρος, ο λόγος της παρουσίας του σήμερα το πρωί στον ανακριτή ήταν για να πάρει κάποια χαρτιά.

Διαφωνούσαν οι δικηγόροι

Θέμα, ωστόσο, υπήρξε, καθώς η δικηγορική ομάδα που εκπροσωπεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέτασε το ενδεχόμενο να υποβληθεί αίτημα εξαίρεσης του Γιώργου Ανδρεάδη από την υπόθεση. Μάλιστα, ήταν ο Θανάσης Βαρλάμης ο εκ των δικηγόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη που φέρεται να υποστήριζε πως το αίτημα πρέπει να υποβληθεί! Αντίθετα, ο έτερος δικηγόρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος, φέρεται να υποστήριζε πως θα επρόκειτο για μια λανθασμένη κίνηση στρατηγικής. Όπως φάνηκε τελικά, η άποψη του κ. Δημακόπουλου επικράτησε και το αίτημα δεν κατατέθηκε, όπως ενημέρωσε νωρίς το πρωί ο κ. Βαρλάμης, κατά την επίσκεψή του στην Ευελπίδων.

Αιτήθηκε προθεσμία και απορρίφθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο κύριος Βαρλάμης αιτήθηκε στον Γιώργο Ανδρεάδη προθεσμία μιας ακόμη ημέρας, προκειμένου ο Βαγγέλης Μαρινάκης να απολογηθεί την Παρασκευή. Ωστόσο ο ανακριτής του την αρνήθηκε!

Συνεπώς ο κύριος Μαρινάκης αναμένεται αύριο νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων, για να απολογηθεί για τα πέντε κακουργήματα που τον βαραίνουν σχετικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Με την απολογία Μαρινάκη θα κλείσει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορούμενων για την υπόθεση.

Προτεινόμενα Άρθρα