«Ο πατέρας μου θα στριφογυρίζει στον τάφο του»

από AllAboutARIS

Τοίχο για να αρχίσουν να χτυπούν σε αυτόν τα κεφάλια τους ψάχνουν οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους με οποιονδήποτε τρόπο στην ταινία «United Passions», η οποία αφού κατέγραψε μια αξιοθρήνητη πορεία στις αμερικανικές αίθουσες, αποσύρθηκε ήδη δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο σαββατοκύριακο οι εισπράξεις (σε δέκα κινηματογράφους που παίχτηκε) έφτασαν τα… 607 δολάρια! Ναι, 607 ολάκερα δολάρια, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα τα πράγματα πήγαν μεν καλύτερα, αλλά παρέμειναν τραγικά (918 δολάρια).

Όπως είναι φυσικό, η ταινία αποσύρθηκε από τις αίθουσες αφού πρώτα κατέγραψε ένα από τα πλέον αρνητικά ρεκόρ, πίσω μόνο από τίτλους όπως το έπος της έβδομης τέχνης, «Φίλησα έναν βρυκόλακα»… Προφανώς γι’ αυτό το… Βατερλό να ευθύνεται εν μέρει το γεγονός πως το φιλμ αφορά ένα κομμάτι της ιστορίας της FIFA, η οποία χρηματοδότησε το μεγαλύτερο μέρος των 30 εκατομμυρίων ευρώ που κόστισε, προκειμένου να φτιάξει μια… αγιογραφία στον Ζεπ Μπλάτερ, τον πλέον μισητό ίσως ποδοσφαιράνθρωπο στον πλανήτη.

Το τάιμινγκ αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένο, αφού η προβολή συνέπεσε με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στους κόλπους της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, αλλά, δεν μπορεί, λογικά θα πρέπει να είναι και μια πραγματικά πολύ κακή ταινία για να τα πηγαίνει τόσο χάλια.

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του σκηνοθέτη αλλά και του βασικού πρωταγωνιστή φανερώνουν το μέγεθος της αποτυχίας. Ο Τιμ Ροθ ο οποίος ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη τον Ελβετό πρόεδρο της FIFA τα είπε όλα! «Απολογούμαι… Δεν έψαξα όσο θα έπρεπε το σενάριο. Αυτός ο ρόλος θα κάνει τον πατέρα μου να στριφογυρίζει στον τάφο του»…

Σε αντίστοιχο ύφος και η τοποθέτηση του Φρεντερίκ Ομπερτέν που σπίλωσε ανεπανόρθωτα το βιογραφικό του υπογράφοντάς την: «Ο κόσμος θα με βλέπει πια σαν τον άνθρωπο που έφερε το AIDS ή προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το όνομά μου συνδέθηκε με αυτό το χάλι και με κοιτούν σαν τον τύπο που κάνει ταινίες για διεφθαρμένους»…

Προτεινόμενα Άρθρα