Η ερμηνεία και η… παρερμηνεία

από AllAboutARIS

Στον ΑΡΗ δεν ανησυχούν για την χθεσινή ανάρτηση των αλλαγών στον ΚΑΠ αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουν να… περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο την νομιμότητα.

Η χθεσινή ανάρτηση της ΕΠΟ στην επίσημη ιστοσελίδα της για τις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν στο προηγούμενο Δ.Σ (της περασμένης Πέμπτης) δεν ήταν κάτι που δεν περίμεναν στον ΑΡΗ. Είχε διαφανεί η πρόθεσή τους να αλλάξουν το άρθρο 4 και πιο συγκεκριμένα την παράγραφο 2 που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί ο ΑΡΗΣ σε περίπτωση που δημιουργηθούν κενά. Το θέμα δεν είναι αυτό, όσο και αν φαίνεται ξεκάθαρα το φωτογραφικό του θέματος για τον ΑΡΗ και ο συσχετισμός με την κατάθεση του Καλαϊτζίδη για τον Βέροια-Ολυμπιακός. Το ζήτημα είναι ότι σε άλλο άρθρο του ΚΑΠ και πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 7, παρ 6 αναφέρεται ρητά το εξής: «Απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου του πρωταθλήματος που έληξε».

Το τι αναφέρεται στην προκήρυξη περί 20 ομάδων το έχουμε αναφέρει πολλάκις. Όπως και το ότι και ο αθλητικός νόμος 2725 περί εφαρμογής των αλλαγών στον ΚΑΠ όχι αναδρομικά αλλά από την μεθεπόμενη περίοδο. Δηλαδή με βάση αυτά που ψηφίστηκαν και πέρασαν στον ΚΑΠ της περιόδου 2015-16 αν στο τέλος της, προκύψουν περιπτώσεις όπως αυτές του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου, ενδεχομένως του Εργοτέλη και του Ολυμπιακού Βόλου ακόμη, τα τυχόν κενά πλέον δεν θα καλύπτονται από την χαμηλότερη κατηγορία.

Ο ΑΡΗΣ από εδώ και πέρα αυτό που περιμένει είναι αρχικά το αυριανό Δ.Σ της Football League να επικυρώσει και στη συνέχεια να προτείνει στην ΕΠΟ που παίρνει και την τελική απόφαση τις 20 ομάδες και στη συνέχεια τις αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΠΟ στις 8 Ιουλίου. Όπως και να έχει πάντως, απαιτείται από όλο τον ΑΡΗ εγρήγορση και ετοιμότητα εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων που έρχονται.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα