Καλά τα λέει η Φούτμπολ Λιγκ, αλλά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενα συμπέρασμα από το χτεσινό διοικητικό συμβούλιο της λίγκας

Τα νέα δημοσιεύματα που προέκυψα χτες από την Αθήνα και το ρεπορτάζ από το διοικητικό συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ, σίγουρα κάνουν πιο αισιόδοξο τον ΑΡΗ για την άνοδο τους. Επειδή όμως πάντα μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα θα υπάρχουν και τα… αλλά.

Συγκεκριμένα, η λίγκα αποφάσισε όντως να ακολουθήσει την προκήρυξη και να πραγματοποιήσει το νέο πρωτάθλημα με 20 ομάδες. Αρα ουσιαστικά δήλωσε υπέρ της κάλυψης των κενών που θα δημιουργηθούν. Ακόμα όμως και αυτό δεν είναι αρκεό, αφού η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ και μόνο, άσχετα με τα «θέλω» και τις αποφάσεις της Β’ Εθνικής. 

Στην Αθήνα θεωρούν αυτονόητο ότι οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής θα ανέβουν -και σωστά το κάνουν- αλλά ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι σε εγρήγορση και έτοιμος να παρέμβει οποιαδήποτε στιγμή, αφού υπάρχουν κάποιες φωνές που… κελαηδούσαν την προηγούμενη εβδομάδα και έλεγαν το αντίθετο. 

Οπως ο ΑΡΗΣ, έτσι και η Φούτμπολ Λιγκ βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΠΟ, αλλά για τους δικούς της λόγους. Σε πρώτη φάση, περιμένει  την επικύρωση της Σούπερ Λιγκ, ώστε να δοθεί η διορία των τριών ημερών στις ομάδες που υποβιβάστηκαν. Εν συνεχεία θα προκύψουν τα αναμενόμενα κενά  -ίσως και περισσότερα- και θα μένει μόνο να ξεκαθαριστεί αν ο νέος ΚΑΠ θα εφαρμοστεί από φέτος ή από την επόμενη χρονιά. Ή πιο απλά, αν ο ΑΡΗΣ θα ανέβει με τον νόμιμο τρόπο ή αν θα διεκδικήσει την άνοδο του μέσω της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. Ιδωμεν…

Προτεινόμενα Άρθρα