Ο κόσμος του ΑΡΗ ξέρει να κρίνει

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Είναι πλέον χιλιοειπωμένο και ευρέως γνωστό το γεγονός ότι ο κόσμος του ΑΡΗ έχει βιώσει πάρα πολλά στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας.

Έχει ζήσει καταστάσεις οι οποίες δεν μπορούν να περιγραφούν μέσα από τις λέξεις ενός κειμένου και πιστεύουμε πώς αν ήταν ο οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του σίγουρα θα τα είχε παρατήσει όντας εξαντλημένος από την ψυχολογική κούραση. Για τον λόγο αυτό το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κόσμος του ΑΡΗ δεν μπορεί να ξεγελαστεί από κανέναν πια, καθώς και τα όποια λάθη στο παρελθόν τον έχουν κάνει ωριμότερο και σοφότερο.

Όλα αυτά που παρατηρούμε να συμβαίνουν από το πρωί στον Α.Σ. σε ότι έχει να κάνει με την υποβολή προτάσεων για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μόνο έκπληξη δεν μας προξενούν, μιας ο ΑΡΗΣ έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να ασχολούνται μαζί του άνθρωποι που τον πλήγωσαν παριστάνοντας τους μεσίες και τους σωτήρες που επανεμφανίστηκαν για να καλύψουν τα νότα τους και να διορθώσουν όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται τα δικά τους λάθη. Εμείς από την δική μας πλευρά δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τέτοιου είδους κινήσεις και πράξεις γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτός ο σκοπός κι ο στόχος μας. Το μόνο που είμαστε σε θέση να πούμε είναι ότι όταν ο ίδιος ο Α.Σ. με ανακοίνωση του καταδεικνύει κάποια πράγματα με έναν αν μη τι άλλο σαφή και συγκεκριμένο τρόπο το μόνο που έχουν να κάνουνε όλοι όσοι υπέβαλαν τις προτάσεις τους είναι να σεβαστούν τους θεσμούς και αν έχουν κάτι να πουν να το κάνουν με έναν ουσιώδη τρόπο ο οποίος εκτός όλων των άλλων θα βοηθήσει και τον κόσμο της ομάδας να καταλάβει την αληθινή πραγματικότητα η οποία δεν θα έχει μέσα της τίποτα κατασκευασμένο και αβάσιμο.

Το σημαντικότερο προσόν για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου είναι η μνήμη του, καθώς οι μέρες τις οποίες διανύουμε όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Από εκεί και πέρα κάποιοι επιλέγουν συνειδητά να έχουν κοντή μνήμη ασθενέστερη κι από αυτή των συμπαθέστατων κατά τα άλλα χρυσόψαρων γιατί έτσι τους βολεύει, δεν έχουν κανένα δικαίωμα όμως να ζητούν έστω και με έμμεσο τρόπο από όλους τους υπόλοιπους να ενεργήσουν κατά τον ίδιο τρόπο. Ο κόσμος του ΑΡΗ έχει αποτινάξει από πάνω του την ευκολοπιστία με την οποία των εμπότιζαν κάποιοι εντέχνως τα προηγούμενα χρόνια και το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον μπορεί να είναι κύριος του εαυτού του και να κρίνει όλα όσα βλέπει και ακούει φιλτράροντας μέσα του την κάθε άποψη που προσλαμβάνει. Οι περίοδοι χάριτος και αφθονίας έχουν περάσει μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τώρα μετράνε μόνο τα έργα χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν το πως αυτά θα υλοποιηθούν.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί προς πάσα κατεύθυνση πώς οι παραπάνω γραμμές δεν έχουν στόχο ούτε να κατευθύνουν ούτε φυσικά και να διαμορφώσουν την άποψη κάποιου από αυτούς που θα της διαβάσουν τη συγκεκριμένη στιγμή μόνο μέλημα μας είναι να κρατήσουμε τον κόσμο της ομάδας σε εγρήγορση, μη επιτρέποντας παράλληλα στον οποιονδήποτε να του ταράξει την ηρεμία και την ψυχική του γαλήνη.

Προτεινόμενα Άρθρα