«Φερέγγυα η πλευρά Αρβανιτίδη»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Στην ΓΣ του Ερασιτέχνη θα παρουσιαστεί η πρόταση»

Στην πρόταση της πλευράς Αρβανιτίδη αναφέρθηκε ο νομικός εκπρόσωπος αυτής, Νίκος Κυρκούδης. Ο δικηγόρος του Νίκου Αρβανιτίδη μίλησε για τις προθέσεις των ανθρώπων που εκπροσωπεί και στο τι μπορούν να προσφέρουν εφόσον πάρουν την ομάδα στα χέρια τους, καλύπτοντας όλους τους άξονες της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Για την πρόταση της πλευράς Αρβανιτίδη: «Είναι στα πλαίσια της διακήρυξης του Ερασιτέχνη. Είναι ανταπόκριση στην πρόκληση για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Περιλαμβάνει την περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί τόσο στην Β’ Εθνική όσο και στην Γ’. Είναι μία ομάδα συνεργατών, στην οποία θα προστεθούν και άλλοι στη συνέχεια. Στόχος είναι η ανάληψη της ομάδας, με μεγαλύτερη επιτυχία από φέτος και χωρίς τα προβλήματα που προέκυψαν».

Για τα εχέγγυα της πλευράς Αρβανιτίδη εφόσον η ομάδα αγωνιστεί στην Β’ Εθνική: «Πρώτα απ’ όλα, εφόσον καταθέτουν μία πρόταση και αναλάβουν την ευθύνη της λειτουργίας, σημαίνει ότι έχουν εξασφαλίσει τους πόρους και για τις δύο περιπτώσεις. Είναι βέβαιο ότι τα πράγματα δεν είναι αυτά. Οι λεπτομέρειες της πρότασης θα εξειδικευτούν μπροστά στο σώμα του ΑΣ, το οποίο θα πάρει και την απόφαση. Φαντάζομαι ότι θα εξουσιοδοτηθούν από την ΓΣ κάποια πρόσωπα, ώστε να εξετάσουν την φερεγγυότητα των προτάσεων που υπάρχουν. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται. Το καλό με την δική μας πρόταση είναι ότι η παρουσία του Νίκου Αρβανιτίδη, αποτελεί ένα εχέγγυο φερεγγυότητας. Στην Βέροια δεν ήταν αμέτοχος. Δεν είναι άσχετος με την λειτουργία μίας ομάδας. Ξέρει πολλά πράγματα και είναι χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται».

Για τον Γιώργο Αρβανιτίδη και τον συμβουλευτικό ρόλο που ενδεχομένως θα έχει: «Προς το παρόν τελεί υπό καθεστώς απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται ένας γιος να μην ρωτήσει τον πατέρα του σε κάτι. Η γνώμη του πατέρα δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί, αλλά για την ώρα δεν μπορεί να έχει ενεργό ρόλο».

Για το αν έχει ενημέρωση σχετικά με την διεξαγωγή της ΓΣ του Ερασιτέχνη: «Υπό το καθεστώς που κατατέθηκε η πρόταση, δεν μπορούσαμε να έχουμε ενημέρωση. Δεν ήταν κομψό να ρωτήσω την γραμματεία. Οι γενικές συνελεύσεις καλούνται με πρόσκληση των μελών».

Για το τρίτο κομμάτι της πρότασης, που αφορά την συνέχιση της εκκαθάρισης και το θέμα της αδειοδότησης την νέα χρονιά: «Εννοείται ότι οποιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την ομάδα, πρέπει να ασχολείται από τώρα με την υπόθεση της αδειοδότησης, εφόσον η ομάδα παίξει στην Β’ Εθνική. Είναι πολύ σημαντικό θέμα και δεν θα το αφήσουμε στην τύχη του. Αν αυτό περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, τότε θα επιδιωχθεί φυσικά η άμεση ολοκλήρωση της».

Για το τι διασφαλίζει την πλευρά Αρβανιτίδη ότι εφόσον επιλεγεί από το σώμα, την ημέρα που θα ανοίξει η ΑΜΚ δεν θα καταβάλει κάποιος άλλος το απαιτούμενο ποσό: «Τα έχουμε αντιμετωπίσει αυτά. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες, αλλά είναι κάποιος τόσο ικανός να διαθέσει τόσα λεφτά σε τέτοιους καιρούς, θα είναι καλά μελετημένος για να αντικρούσει τα δικά μας επιχειρήματα. Εχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με αυτό το θέμα, ώστε να πιστεύω ότι αυτές οι… απειλές, να έρθει δηλαδή κάποιος άλλος, δεν τις έχω δει ποτέ να υλοποιούνται. Πρόβλημα υπερκάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, δεν έχω δει ποτέ. Δεν ερχόμαστε ως κατακτητές, αλλά για να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους του ΑΡΗ, για το κοινό καλό της ομάδας».

Για το κατά πόσο μπορεί να παίξει ρόλο η καλή σχέση της πλευράς Αρβανιτίδη με την Ομοσπονδία: «Στον χώρο του ποδοσφαίρου οι φιλίες ανανεώνονται και υποβαθμίζονται. Δεν υπάρχει καμία φιλία που να σου εγγυάται κάτι. Εκείνο που αποτελεί εχέγγυο, είναι η στιβαρή λειτουργία της ομάδας υπό το σχήμα αυτό. Είδαμε τι ήταν η Βέροια και πως κατάφερε να σταθεροποιηθεί στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για την περιπέτεια του Γιώργου Αρβανιτίδη με την αθλητική δικαιοσύνη: «Υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα και οι δικαστικές ενέργειες. Οι περιορισμοί που υπάρχουν θα καταπέσουν σύντομα. Η θέση που αξίζει στον καθένα θα διερευνηθεί. Στον Γιώργο Αρβανιτίδη δεν αξίζει πάντως η θέση που τον έχουν βάλει».

Προτεινόμενα Άρθρα