Οι 2+1 δρόμοι για την περίπτωση Γαλανού

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι πιθανές αντιδράσεις του διοικητικού συμβουλίου

Στον Ερασιτέχνη μέχρι χτες νωρίς το μεσημέρι, περίμεναν τα πάντα. Οχι όμως και εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Γιώργο Γαλανό, ειδικά μετά την ανακοίνωση-επίθεση που εξέδωσαν για τον ίδιο μία μέρα πριν.

Ο ΑΣ υποστηρίζει ότι υπάρχουν δεδομένες οφειλές του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία, ο οποίος από την άλλη εδώ και αρκετό καιρό τονίζει το αντίθετο, επικαλούμενος μάλιστα και αποδείξεις για αυτό. Αποδείξεις βέβαια από την άλλη, τις οποίες δεν έχει προσκομίσει εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες. Ολη αυτή η υπόθεση οδηγεί αναπόφευκτα τις δύο πλευρές στα άκρα και η νομική οδός φαίνεται ότι αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο για να αποδειχθεί ποιος λέει τελικά αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω πρόταση δεν ήχησε τόσο καλά στα αυτά των μελών του ΔΣ, λόγω της όλης κατάστασης που υφίσταται την δεδομένη χρονική στιγμή. Σέβονται φυσικά την ενέργεια αυτή, όπως οφείλουν άλλωστε, από χτες όμως υπάρχουν διάφορες σκέψεις ή καλύτερα τρεις δρόμοι που μπορεί να ακολουθηθούν.

Σε πρώτη φάση, αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει ο Ερασιτέχνης, βάσει και καταστατικού, είναι να αφήσει ως έχει τα πράγματα και ο κ. Γαλανός να παρουσιάσει το πλάνο του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. Ο άλλος και ίσως πιο απίθανος, είναι να αποφασιστεί στο ΔΣ της Δευτέρας να μην τεθεί η πρόταση του υπόψιν της ΓΣ, από την στιγμή που υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση, που θα οδηγήσει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια. Μπορεί οι δύο πλευρές να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης, δύσκολα όμως θα αποφευχθεί αυτή. Τέλος και ίσως πιο δίκαιο, είναι το ΔΣ του ΑΣ να αφήσει τον κόσμο να αποφασίσει στην ΓΣ, αν τελικά θέλει να πέσει στο τραπέζι η πρόταση Γαλανού και να αναλυθεί ή όχι.

Προτεινόμενα Άρθρα