Ημιτελικά μέσω… Ουκρανίας

από AllAboutARIS

Η εθνική Νέων ήθελε ακόμα και την ισοπαλία κόντρα στη Γαλλία για να προκριθεί στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται σε Λάρισα, Κατερίνη και Βέροια.

Τελικά έχασε με 2-0 από την ανώτερη ομάδα των «τρικολόρ», ωστόσο πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό της διοργάνωσης, καθώς την ίδια ώρα, η Αυστρία που μπορούσε να «κλέψει» τη 2η θέση από την ομάδα του Γιάννη Γκούμα, έμεινε στην ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Ουκρανία, αποτέλεσμα που εξυπηρέτησε τους Έλληνες διεθνείς.

Ο αντίπαλος της εθνικής Νέων θα προκύψει αύριο (13/7) από τα ματς του δεύτερου ομίλου, εκεί που Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία και Ρωσία έχουν από τρεις βαθμούς και τα πάντα είναι ανοιχτά. Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (16/7).

Ο αγώνας

Με εκπλήξεις παρέταξε την εθνική ομάδα ο τεχνικός, Γιάννης Γκούμας με στόχο να περιορίσει τα «ατού» της πανίσχυρης εθνικής Γαλλίας.

Ο Κυριακόπουλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά ως αριστερό χαφ (είχε χρησιμοποιηθεί ως μπακ κόντρα στην Ουκρανία και ως αμυντικό χαφ με την Αυστρία) έχοντας στην πλευρά του ως μπακ τον Τσίμικα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Κουλούρης αντί του Βέργου που είχε πάρει θέση βασικού κόντρα στην Αυστρία. Θέση στην ενδεκάδα πήρε και ο Ορφανίδης που είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στην πρεμιέρα με την Ουκρανία, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή με την Αυστρία.

Όρθια λόγω… Κότσαρη

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα δεν μπήκαν με την απαιτούμενη συγκέντρωση στο ματς με αποτέλεσμα να δεχθούν το γκολ από τους Γάλλους μόλις στο 5’, όταν ο Ντιακαμπί πήρε την κεφαλιά μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Κίλιτς, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Κότσαρη.

Το γκολ αυτό είχε ως μοιραία εξέλιξη την ψυχρολουσία των νεαρών παικτών της εθνικής που αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί, πέραν κάποιων μικροευκαιριών που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Καραχάλιο. Η Γαλλία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί αυτή τη συμπεριφορά των Ελλήνων διεθνών, φτάνοντας πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, τόσο στο 26’ με τον Τιράμ όσο και με τον Ντεμπελέ στο 30’, αλλά στην πρώτη απόπειρα ο Κότσαρης μπλόκαρε και στη δεύτερη η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Ο Κότσαρης αναδείχθηκε σε πρόσωπο του α’ ημιχρόνου, καθώς μέχρι τη λήξη του 45λεπτου πρόλαβε να πραγματοποιήσει άλλες δύο σπουδαίες επεμβάσεις στο 34’ σε σουτ του Ντεμπελέ και στο 45’ σε νέα προσπάθεια του Τιράμ.

Ευκαιρία εμείς, γκολ οι Γάλλοι

Σαφώς βελτιωμένη επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο για το β’ ημίχρονο η εθνική, με τους παίκτες του Γιάννη Γκούμα να επιτίθενται πιο οργανωμένα και με λιγότερο πανικό. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να περιοριστούν οι επιθέσεις των Γάλλων και την ίδια ώρα η Ελλάδα να κάνει την πρώτη της κλασική ευκαιρία. Στο 62’ ο Κυνηγόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική σκαφτή πάσα, βρίσκοντας στην κίνηση τον Ορφανίδη, αλλά το πολύ δυνατό σουτ του τελευταίου εξουδετερώθηκε από τον Καμαρά.

Τρία λεπτά αργότερα και κόντρα στη ροή του ματς, η Γαλλία «κλείδωσε» τη νίκη και κατά συνέπεια την 1η θέση στον όμιλο, καθώς ο Κίλιτς με τρομερή κάθετη «έσπασε» το οφ-σάιντ που επιχείρησε να παίξει η εθνική ομάδα και Μοπάι έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντεμπελέ, διαμορφώνοντας το 2-0.

Το ματς μπορεί να «χάθηκε» σε εκείνο το σημείο για την εθνική ομάδα, αλλά την ίδια ώρα τα ευχάριστα νέα προέκυψαν από τη Βέροια, εκεί όπου η Ουκρανία πρόσφερε το δώρο στην Ελλάδα, αφού κράτησε στην ισοπαλία (2-2) την Αυστρία και με αυτό το αποτέλεσμα διατηρήθηκε το σύνολο του Γιάννη Γκούμα στη 2η προνομιούχο θέση.

Γαλλία (4-4-2): Καμαρά – Σενζεμπά, Παβάρντ, Ντιακαμπί, Φουλγκινί – Τιράμ (65’ Κομάν), Κέμεν (74’ Γκιρασί), Μπλιν, Μοπάι – Κίλιτς, Ντεμπελέ

Ελλάδα (4-2-3-1): Κότσαρης – Τσίμικας (88’ Μηλιώτης), Ρούσσος, Τσελεπίδης, Σάλιακας – Στάικος, Καραχάλιος – Κυριακόπουλος, Ορφανίδης, Κυνηγόπουλος (71’ Μαυρίας) – Κουλούρης (61’ Βέργος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΓΑΛΛΙΑ 9 (6-1)
2. ΕΛΛΑΔΑ 4 (2-2)
3. ΑΥΣΤΡΙΑ 2 (2-3)
4. ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1 (3-7)

Προτεινόμενα Άρθρα