Κάλας VS Αρβανιτίδης

από AllAboutARIS

Το AllAboutARIS κάνει μια παρουσίαση των χαρακτηριστικών των δυο βασικών υποψήφιων για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μια εβδομάδα πριν από την Γ.Σ του ερασιτέχνη που θα κρίνει που θα δοθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, η μεγάλη μάχη όπως φαίνεται θα δοθεί μεταξύ του Αλεξ Κάλας και του Νίκου Αρβανιτίδη, της οικογένειας Καλαϊτζίδη και της οικογένειας Αρβανιτίδη αν προτιμάτε. Έχουν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των άλλων προτάσεων που έχουν αρκετά τρωτά σημεία και έχουν ήδη επιδοθεί σε μια κούρσα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, χρησιμοποιώντας τα όπλα που η καθεμία διαθέτει στην φαρέτρα της προκειμένου να εντυπωσιάσουν τον κόσμο. Το AllAboutARIS επιχειρεί παρακάτω ένα άτυπο μπρα ντερ φερ των δυο μονομάχων. Ποιοι είναι, τι πρεσβεύουν, που θα στηριχτούν για να κερδίσουν την ψήφο των μελών της Γ.Σ που δυστυχώς σήμερα που μιλάμε δεν είναι παραπάνω από 175 (δηλαδή αυτοί που έχουν δικαίωμα ψήφου ως οικονομικά τακτοποιημένοι).
 

Ο άφθαρτος Κάλας

 

ΣΥΝΈΠΕΙΑ

Από τις αρχές Γενάρη που ανέλαβε μέχρι και σήμερα, ο ομογενής επιχειρηματίας έχει δείξει απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων. Ό, τι είπε το υλοποίησε. Δεν έχει την παραμικρή οφειλή προς παίκτες και προσωπικό (ένα μικρό υπόλοιπο Ιουνίου επειδή έκλεισαν οι τράπεζες όμως), έχει άριστη συνεργασία με τον ερασιτέχνη καταβάλλοντας τα νόμιμα ποσοστά, πληρώνει εκκαθαριστές και δικηγόρους στο κομμάτι που αφορά την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ και σύμφωνα με τους υπολογισμούς συνολικά έχει βάλει στον Άρη πάνω από 500.000 ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Ο Κάλας δραστηριοποιείται στην Αμερική (Μαϊάμι, Σικάγο, Νέα Υόρκη) στον χώρο της πολυτελούς εστίασης με τα villagio restaurants. Έχει ήδη με τον συναίτερό του δέκα και ως του χρόνου θα ανοίξει άλλα τρία. Είναι μια επιχείρηση που αναπτύσσεται γύρω στα 15εκ δολάρια ετησίως και αποφέρει στον ίδιο σημαντικά κεφάλαια. Μόνο στη Νέα Υόρκη το εστιατόριο κόστισε 5εκ δολάρια. Έχει την άνεση δηλαδή να βάζει ετησίως στον ΑΡΗ ένα ποσό που μπορεί να φθάσει και το 1εκ χωρίς να επηρεαστούν οι επιχειρήσεις του όπως έχει αναφέρει και δημόσια.

 
ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ

Στο πλευρό του ο Κάλας θα έχει σε ρόλο συμβούλου, τόσο τον Ντίτερ Χένες όσο και τον Γουόλτερ Φόιχτ, τον αποκαλούμενο και βασιλιά της αρτοποιίας στη Γερμανία. Όχι σε διοικητικό πόστο αλλά τον πρώτο ως σύμβουλο επί αγωνιστικών θεμάτων και σκάουτερ σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική και τον δεύτερο ως διοικητικό σύμβουλο. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί, ειδικά για τον πάμπλουτο Φόιχτ, είναι αν θα μετέχει της μετοχικής σύνθεσης και αν θα βάλει μέσω του Κάλας και δικά του κεφάλαια. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντως θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Σε μεγάλο βαθμό τον έχει εναποθέσει στον αδερφό του, Δημήτρη Καλαϊτζίδη που κουβαλάει πάντως και την… ρετσινιά ότι δεν ανέβασε απευθείας την ομάδα από την Γ΄ Εθνική. Στόχος είναι να μείνουν το πολύ 8-9 παίκτες από το σημερινό ρόστερ και να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του δύσκολου 58χρονου τεχνικού και που σε γενικές γραμμές θα γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Δηλαδή έλληνες και ξένοι με τους οποίους έχει συνεργαστεί και δεν θα χρειαστεί να λάβουν χρόνο προσαρμογής.

 

Η παλιά καραβάνα Αρβανιτίδης

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΣ

Σε αντίθεση με τον Κάλας, ο Αρβανιτίδης γνωρίζει πολύ καλά τα μέσα και τα έξω του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω της πολυετούς ενασχόλησής του με τη Βέροια και στις τρεις κατηγορίες. Γνωρίζει δηλαδή τους κανόνες του παιχνιδιού, ενίοτε όμως με την αρνητική έννοια όπως η υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην οποία είναι βασικός κατηγορούμενος και του απαγορεύτηκε η ενασχόληση από οποιοδήποτε πόστο. Αυτό δεν τον εμποδίζει πάντως να διατρανώνει ότι με αυτόν ο ΑΡΗΣ θα ανέβει σίγουρα τις κατηγορίες, γεγονός που αποτελεί και τη βάση της ρητοτιρικής στην οποία θα βασίσει την πρότασή του.

 

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Πέρσι τέτοιο καιρό είχε γίνει είδηση αφού πούλησε διαδοχικά τόσον την αλυσίδα των σουπερμάρκετ που είχε στην κατοχή όσο και την ΠΑΕ Βέροια στον Καρυπίδη. Λέγεται ότι αυτό του επιτρέπει να έχει ρευστότητα, ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΑΡΗ. Όσοι τον έχουν ζήσει στη Βέροια πάντως λένε ότι δεν σκορπάει αφειδώς τα χρήματά του. Είναι πολύ προσεκτικός, σπανίως δίνει μεγάλα συμβόλαια και είναι όπως και ο Καλαϊτζίδης δύσκολος χαρακτήρας. Στα μείον ότι έχει ακόμη ανοικτές παρτίδες με την δικαιοσύνη.

 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ

Μπορεί επισήμως τον ΑΡΗ να τον διεκδικεί ο γιός του, ο 27χρονος Νίκος Αρβανιτίδης, όμως είναι ηλίου φαεινότερο ότι κουμάντο θα κάνει ο ίδιος. Άλλωστε και στη Βέροια ήταν το απόλυτο αφεντικό, τόσο σε αγωνιστικό όσο και διοικητικό επίπεδο λαμβάνοντας ο ίδιος όλες τις αποφάσεις. Ενίοτε κόντρα και στα θέλω των προπονητών τους οποίους άλλαζε σαν τα πουκάμισα. Εδώ θα είναι και το κλειδί στην ενασχόλησή του με τον ΑΡΗ αφού άλλο το μέγεθος και οι απαιτήσεις της Βέροιας κι άλλο του ΑΡΗ και του δύσκολου κοινού του.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Εκτός από τις διαρροές για κάποιους παίκτες (Κόστλι, Νέτο), αρκετοί εκ των οποίων έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Βέροια, δεν έχει γίνει γνωστό ούτε ποιος θα είναι ο προπονητής ούτε ποιος θα αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή (ακούστηκε για τον Παύλο Μυροφορίδη). Αφήνει να εννοηθεί όμως ότι τους έχει όλους κλεισμένους, συν μια ενδεκάδα παικτών που θα πλαισιώσουν και μερικούς από το σημερινό ρόστερ που θα παραμείνουν. Η προετοιμασία θα γίνει στα 3-5 Πηγάδια (όπως γινόταν και στη Βέροια). Περισσότερα σε συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει ή στο βήμα της Γ.Σ. 

Προτεινόμενα Άρθρα