Απαιτείται διαφάνεια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι μέσα στον κύκλο της ζωής να περάσουν από την θεωρία στην πράξη, από τα όμορφα λόγια στα απαραίτητα έργα κι αυτό είναι αναγκαίο να συμβαίνει για να αποδεικνύουν το αν και το πόσο αξιόπιστοι είναι.

Αυτό πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους οι άνθρωποι του ΑΡΗ γιατί μέσα από την δεδομένη κρισιμότητα των στιγμών μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία για να ξεχωρίσουμε τους άνδρες από τα παιδιά.

Για να μετουσιωθούν στην πράξη οι παραπάνω γραμμές θα μπορούσε κάποιος να πει πώς απαιτείται μόνο ένα στοιχείο και φυσικά δεν είναι άλλο από αυτό της διαφάνειας, μια λέξη που δυστυχώς πότε ο κόσμος της ομάδος δεν μπόρεσε να καταλάβει τι σημαίνει, μιας και ποτέ του δεν την βίωσε εξαιτίας κάποιων καταστάσεων που τον πλήγωσαν με συνέπεια να αφήσουν στάσιμο αυτόν και την ομάδα του. Κάποτε όμως έρχεται μια στιγμή που φτάνει η ώρα της αλήθειας, μια στιγμή που η καυτή πατάτα είναι στα δικά μας χέρια και έχουμε χρέος να αποφασίσουμε με καθαρή συνείδηση και φυσικά με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας που αγαπάμε. Η ευθύνη λοιπόν είναι σαφές πώς μας χτυπά την πόρτα καλώντας μας να βοηθήσουμε τον ΑΡΗ έχοντας ενεργή συμμετοχή στην μακροημέρευση, καθώς και την ευημερία που οφείλει να έχει. Στο σημείο αυτό βέβαια επιβάλλεται να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση το ότι ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα από μόνος του κι αυτό που πρέπει σε κάθε περίπτωση να λάβει χώρα είναι οι ενδιαφερόμενοι μέσα από τα επιχειρήματα τους να μπορέσουν, όχι να πείσουν στον απόλυτο βαθμό τον κόσμο, αλλά να του δείξουν έναν δρόμο καλύτερο από αυτόν του χθες, καθώς και να τον οδηγήσουν σε ένα μονοπάτι μέσω του οποίου θα βρει γόνιμο έδαφος για να σπείρει και πάλι τα χαμένα του όνειρα.

Σε περίπτωση που μια μερίδα του κόσμου βιαστεί να μας κατηγορήσει ότι έχουμε πέσει σε ένα ρομαντικό παραλήρημα θα απαντήσουμε πώς δεν ονειροβατούμε, ούτε φυσικά κατεβήκαμε από κάποιο παράλληλο σύμπαν. Για το λόγο αυτό απαιτούμε μέσα από το δικαίωμα που μας δίνει η εμπιστοσύνη του κόσμου του ΑΡΗ να μην γίνει καμία προσπάθεια εξαπάτησης όλων όσων θα θελήσουν να παρευρεθούν στην Γ.Σ. της Δευτέρας. Η ξύλινη γλώσσα και τα εύηχα γλυκά παραμυθάκια έχουν πεθάνει και έχουν δώσει τη θέση τους στην κρυστάλινη και καθαρή γλώσσα της διαφάνειας, της αλήθειας και της ρεαλιστικής πραγματικότητας που αν μη τι άλλο αποτελούν τα θεμέλια και τις βάσεις για το εξ αρχής χτίσιμο ενός Συλλόγου ο οποίος επιθυμεί να αποτινάξει μια και καλή από πάνω του την φθορά και την αλλοίωση που επί χρόνια των συνόδευαν ως ασθένεια που του έκλεβε το οξυγόνο.

Οι περιστάσεις θέτουν όποιον κληθεί να εμπλακεί με τα κοινά της ομάδας αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό και όπως και να έχει χωρίς ίχνος υπερβολής τον θέτουν προ των ευθυνών του. Δεν θα είναι για μια ακόμη φορά ο κόσμος αυτός που θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, δεν είναι αυτός ο ρόλος του και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να τον εγκαλέσει κανένας για αυτό. Ο ΑΡΗΣ είναι πράξη ευθύνης και μόνο αν αντέχει κάποιος το βάρος του μπορεί να προχωρήσει στο πλευρό του σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε καταναλώνοντας αδίκως χρόνο και φαιά ουσία…

ΥΓ. Ο ΑΡΗΣ είναι το καλύτερο αθλητικό οικόπεδο και οφείλει να προσεχθεί από όλους μας.

Προτεινόμενα Άρθρα